Tilkalder militæret efter uhyggeligt fund på dansk legeplads

Foto: Shutterstock

Både politi og militær måtte rykke ud til en legeplads.

Søndag eftermiddag blev der gjort et grimt fund på en legeplads i Helsingør. Det fortæller Nordsjællands Politi i døgnrapporten. 

Klokken 15.57 søndage eftermiddag indløb der en anmeldelse om, at der var fundet en uaffyret krysantemumbombe ved sandkassen på en legeplads på Kongedammen.

Politiet tilkaldte hærens ammunitionsrydningstjeneste med henblik på vurdering af fundet, og de kørte efterfølgende til legepladsen, hvor den uaffyrede bombe havde sat en stopper for eftermiddags-legen.

Ammunitionsrydderne vurderede, at der rigtig nok var tale om en krysantemumbombe der ikke var affyret. Militæret tog derefter bomben med. De sørgede efterfølgende for, at bomben blev destrueret, oplyser Nordsjællands Politi. 

Skåret op

Juledagene har ikke kun været fredfyldte. I Helsingør har en eller flere gerningsmænd brugt dagene på at udøve groft hærværk, fortæller Nordsjællands Politi videre i døgnrapporten, der er blevet offentliggjort mandag. 

"Klokken 12.51 blev det anmeldt, at der imellem den 23. december og 2. januar var blevet udøvet hærværk på fem biler og en trailer, der havde holdt parkeret nær Landinspektørkontoret på Ole Rømers Vej," fortæller Nordsjællands Politi, inden de fortsætter: 

"På de fem biler var alle fire dæk skåret op, flere ruder var knust, sidespejlene var brækket af, ledninger til taglygter var klippet over, og nummerpladerne fra alle biler var revet af og smidt på stedet."

Det oplyses desudover, at der var mindre buler i bilerne. Derudover havde traileren fået alle fire dæk skåret op.