Teoriprøve endte galt: Elev udsatte køreprøvesagkyndige for vold

Foto: Shutterstock

Han er sidenhen blevet tiltalt for flere lovovertrædelser.

Ifølge anklageskriftet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som B.T. har aktindsigt i, mistede en køreskoleelev besindelsen, da han i sommer skulle til teoriprøve, hvor han angreb den køreprøvesagkyndige. 

Teoriprøven, som køreskoleeleven var mødt op til, fandt sted i Næstved, men det hele eskalerede, da han blev bedt om at fremvise sit coronapas, hvilket var obligatorisk.

Han mistede således besindelsen og gik til angreb ved tage fat om den køresagkyndiges hals, hvorefter han slog ham én gang i ansigtet.

Det har medført, at den 33-årige køreskoleelev er blevet tiltalt for vold mod tjenestemand i funktion. 

Køreprøvesagkyndige, der er ansat ved politiets Færdselsafdeling, selvom han var blevet slået i hovedet, fik dog hurtigt anholdt køreskoleeleven, som dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør. 

Her blev han mødt af et krav om varetægtsfængsling - sådan lød dommen dog ikke. 

Dommeren besluttede i stedet at løslade ham. 

Køreskoleeleven er ligeledes blevet titalt for to gange at have kørt bil uden gyldigt kørekort, hvoraf han den ene gang var narkopåvirket. 

Han var påvirket af såvel THC som Clonazepam, der er et bevidsthedspåvirkende medicinsk stof, hvilket han ikke kunne fremvise recept på, hvorfor han også har overtrådt loven om euforiserende stoffer. 

Sagen er planlagt til at køre som en domsmandssag, hvilket ofte betyder, at den tiltalte nægter sig skyldig - i hvert fald i dele af anklageskriftet.