'Telefonfis' får politiet til at slå alarm

Foto: Shutterstock

Ifølge politiet er der ikke noget at grine af

"Først en advarsel"

Sådan lyder første sætning i torsdagens døgnrapport fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Tre hændelser onsdag får nu politiet til at blæse vagt i gevær, da de mistænker, at det er en form for svindel, der kan ende med indbrud. 

Det fortæller de i rapporten, hvor borgerne ligeledes opfordres til at holde sig årvågen og de personlige oplysninger tæt til kroppen.

Onsdag var der tre tilfælde af borgere, der blev ringet op af en eller flere gerningsmænd, der påstod at de var fra politiet. 

"En 79-årig kvinde fra Nykøbing Falster blev 10.38 ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet, og derefter begyndte at udspørge hende om, hvilke værdier hun havde i hjemmet," skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

"Manden i telefonen forklarede at der var udlændinge, som huserede i området – men at politiet også var massivt til stede. Kvinden lagde på, da hun i røret kunne høre der i baggrunden blev talt på et andet sprog end dansk."

Stopper ikke der

Kvinden i Nykøbing Falster var dog ikke den eneste, der blev ringet op. 

Det gjorde en 85-årig kvinde fra Faxe også. Hun blev i går 10.25 ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Også han begynde at udspørge kvinden om, hvor mange værdier hun havde i hjemmet og i banken. Først efter samtalen blev kvinden i tvivl om der var tale om svindel, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Det samme skete for en 73-årig kvinde fra Nykøbing Falster. Hun blev 20.30 i går ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet og udspurgte hende om hvilke værdier – herunder et større kontantbeløb - der befandt sig i hjemmet. Da kvinden konfronterede manden i telefonen, sagde han at det bare var telefonfis og lagde på.

Med baggrund i de tre sager kommer politiet med en advarsel. 

"Flere borgere har det seneste døgn modtaget opringninger fra personer, som udgav sig for at være fra politiet. Se de tre næste historier. Politiet anser opringningerne for at være et forsøg på at finde ud af hvor det er umagen værd at begå indbrud efterfølgende. Vi opfordrer derfor til at man som borger ikke udleverer den slags oplysninger over telefonen, og heller ikke ligger inde med større kontantbeløb."