Tag ikke telefonen hvis denne kvinde ringer

Foto: Shutterstock.com

Du skal være meget påpasselig, hvis du tager telefonen og en kvinde ved navn 'Tina' præsenterer sig.

Hvis du i løbet af den nærmeste tid bliver ringet op af politiet, så er du nødt til at være helt sikker på, at det faktisk er politiet, du taler med.

Østjyllands Politi advarer her til morgen om, at de er svindlere der udgiver sig for at komme fra politiet, og de forsøger at få adgang til borgernes NemID.

Poltiiet skriver på Facebook, at flere danskere søndag aften blev ringet op af en kvinde ved navn ‘Tina’ som skulle komme fra Østjyllands Politi. Kvinden fortalte, at der var blevet optaget et mistænkeligt lån i vedkommendes navn, og derfor skulle ‘Tina’ bruge personens NemID-oplysninger.

I en af situationerne sendte ‘Tina’ telefonen videre til en mand, der præsenterede sig som medarbejder hos Datatilsynet. En person faldt desværre for fupnummeret, og udleverede informationerne til ‘Tina’ og manden fra Datatilsynet.

Giv ikke dine oplysninger 

Politiet advarer derfor mod, at man ikke giver personfølsomme oplysninger ud i telefonen, da det ikke er noget, som politiet vil bede om.

“Vi har mange hjælpsomme medarbejdere, og et par Tina’er har vi også ansat - men uanset hvad vi hedder, så er der ingen af os, der kunne finde på at bede om dit NemID. Det vil andre offentlige myndigheder heller ikke gøre.,” skriver politiet og fortsætter:

“Så hold dine personfølsomme oplysninger for dig selv – ligegyldigt hvem der ringer. Afvis og læg på. Er du i tvivl om, hvorvidt det virkeligt er politiet, der har ringet til dig, så bed om navn og afdeling og ring selv op til politiet for at tjekke oplysningerne.” lyder det slutteligt fra politiet, der underskriver med ‘Det rigtige Østjyllands Politi.

Er du blevet snydt af svindlere, der udgiver sig for at komme fra politiet, så bedes du kontakte det rigtige politi og anmelde dette.