Svarer flabet igen: Dét fortryder søstre øjeblikkeligt

Søstrene skulle nok havde talt lidt pænere, så var tirsdag gået mere glat. Foto: Shutterstock

En forsigtig henstilling endte med 10 sigtelser. Sådan kan en hændelse på gaden i det centrale Aarhus i går opsummeres. Her reagerede to kvinder uden tanke på, hvem de egentligt talte til.

Det endte med at blive dyrt, fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

Tirsdag midt på eftermiddagen var en af politiets civile patruljer på vej retur til politigården i Aarhus, da betjentene på Østergade bemærkede en bil, der var ved at køre frem, mens en anden bil var i færd med at bakke for at parkere i siden af vejen.

Betjentene, der var i civilt, rullede vinduet ned og sagde til kvinden, der var ved at køre frem, at det var uhensigtsmæssigt, når nu den anden bil var i færd med en bakkende parkering.

"Bland jer udenom"

Kvinden svarede, at de skulle blande sig udenom, hvorefter betjentene aktiverede den civile politibils horn og blik, og den ene betjent steg ud af bilen og legitimerede sig som politi. Hun tog kontakt til de to kvinder i bilen og bad dem om at legitimere sig, samtidig med at hendes makker kørte ind til politigården for at parkere bilen.

Kvinden bag rattet identificerede sig med et kørekort, men passageren ville i første omgang ikke fremvise noget ID – hun endte dog til sidst med at oplyse navn og cpr.nr. Da betjenten kontrollerede oplysningerne i politiets systemer, kunne hun ikke få det til at passe med de oplysninger, kvinderne havde givet, og hun mistænke dem derfor for at have oplyst falsk ID.

Kollegaen blev kaldt retur til stedet, og betjentene talte med de to kvinder hver for sig og stillede dem nogle kontrolspørgsmål for at tjekke, om de havde oplyst korrekt identitet. Begge kvinder kunne umiddelbart svare rigtigt på kontrolspørgsmålene, men det viste sig, at det skyldtes, at de var søstre. De havde byttet om på deres identitet, idet hende, der sad som fører af bilen, ikke havde noget kørekort.

Bunkevis af sigtelser

Mens betjentene forsøgte at få klarlagt kvindernes identitet, forsøgte de begge flere gange at komme i kontakt med hinanden på trods af, at betjentene gav dem besked på at blive, hvor de var, og de blev nu mere og mere aggressive over for betjentene. Det endte i tumult, hvor den ene kvinde tog fat om halsen på den ene betjent, mens den anden sparkede ud efter hende, hvorefter den anden også sparkede ud efter den anden betjent.

Der blev tilkaldt assistance fra øvrige patruljer, og de to søstre på 20 og 21 år blev herefter anholdt og begge sigtet for vold mod polititjenestemand, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at oplyse falsk id. Den 20-årige kvinde blev desuden sigtet for kørsel uden førerret, mens den 21-årige søster blev sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.