"Super alvorlig" situation bekymrer: Opholdsforbud kan være på vej

Danskerne stimler sammen - og det skal have en ende. Foto: Shutterstock

Netop nu diskuterer dansk politi om der skal indøfres et opholdsbud visse steder.

Fredag står det klart, at politiet lige nu overvejer, om der skal indføres opholdsforbud visse steder i Danmark. Nyheden kommer efter et par dage, hvor forårssolen har skinnet og danskerne har nydt den lige rigeligt. 

Det har bl.a. fået formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt og rigspolitichefen Thorkild Fogde til tasterne, hvor de har talt med store bogstaver over for de danskere, som har glemt, at reglerne om at holde afstand og ikke forsamle sig for mange ét sted, fortsat gælder. 

Konkret er det Københavns Politi, der netop nu taler med Rigspolitiet om at indføre midlertidigt opholdsforbud på visse steder. Det vil betyde, at man gerne må færdes i området, hvis man fx skal til eller fra arbejde, men at det er ulovligt at tage ophold. Man må altså ikke lige sætte sig ned og nyde det sidste af sin kop kaffe i aftensolen. 

"Situationen er super alvorlig"

Nyheden skrives af Danmarks Radio, der har været i kontakt med politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi. Hun fortæller, at et opholdsforbud kan gælde i op til syv dage, hvis det indføres.

Derudover understreger hun også den alvorlige situation, der nu får politiet til at overveje det drastiske skridt. 

"Vi er lige nu i dialog med Rigspolitiet om anvendelsen af et opholdsforbud. Men det her er en advarsel om, at det kan komme. Situationen er super alvorlig. Det er selvfølgelig et drastisk skridt at tage, men det er det, vi lige nu overvejer, om vi skal i gang med," siger Anne Tønnes.