Stort drama i børnebutik: Civilbetjent griber ind

Foto: Shutterstock

Det endte med at betjenten så sig nødsaget til at gribe ind.

Klokken 15.40 fik politiet anmeldelse fra butikken Ønskebørn på Theilgaards vej i Køge, hvor en udenlandsk mand havde stjålet to sutter og to sutteflasker til en værdi af 240 kr. En betjent, som var i butikken i sin fritid, havde tilbageholdt den litauiske mand. En patrulje kørte til stedet, hvor den 36-årige mand fra Litauen med adresse i Vordingborg blev sigtet for butikstyveri. 

Politiet fortæller desuden, at han erkendte forholdet, og varerne blev leveret tilbage til forretningen, som derfor ikke havde noget erstatningskrav. Det var dog ikke kun der, den var gal i politikredsen. Et andet sted gjorde to meget unge butikstyve en dårlig figur af sig, så personalet blev opmærksom på, at de havde gang i nogle lyssky aktiviteter. 

Helt unge piger stjæler for flere tusinde kroner

Det skete i H&M på Klosterparks Alle i Ringsted anmeldte personalet, at de netop havde tilbageholdt to 11-årige piger fra Ringsted, som havde stjålet fra butikken. Alarmen gik, da de to pige ville forlade forretningen, så de blev tilbageholdt og vagten tilkaldt. I prøverummet fandt personalet afrevne mærker og bøjler fra både tøj og sko.

Der blev fundet varer for i alt 2000 kr i pigernes tasker. En patrulje blev sendt til stedet, hvor børnenes forældre var ankommet. Varerne blev leveret tilbage til butikken. De sociale myndigheder blev underrettet, og vil stå for at håndtere sagen med de mindreårige piger, som ikke kan straffes, da de er under den kriminelle lavalder