Stopper mor uden kørekort: Finder fire børn uden sele på bagsædet

Foto: Shutterstock

En 38-årig mor fik søndag høstet sig flere sigtelser, da en patrulje stoppede hende.

Det er aldrig en god ide at køre bil uden kørekort - ligesom man heller ikke bør køre bil uden sele. Det er dog tilsyneladende ikke noget som en mor til fire børn går særlig meget op i - hun kunne nemlig hverken fremvise kørekort eller bryste sig af, at have spændt sine fire mindre børn fast med sikkerhedssele.

Det opdagede en patrulje, der stoppede moderen med de fire børn på bagsædet søndag aften. Det skriver Herning Folkeblad.

Det var kort før kl. 19 at en politipatrulje stoppede bilen på Gullestrupvej mellem Herning og Gullestrup. Her fandt politiet den 38-årige kvinde bag rettet og hendes fire børn i alderen 6 til 10 år på bagsædet. Ingen af børnene havde sikkerhedssele på - ligesom moderen heller ikke havde et kørekort.

Derfor er hun nu blevet siget for at køre med børnene uden sikkerhedssele på bagsædet, samt for at køre uden kørekort. 

Bilen havde kvinden lånt af en 35-årig mand fra Herning, der også modtog en sigtelse for at låne sin bil ud til kvinden, der ikke havde kørekort. 

Nu advarer politiet 

Søndag eftermiddag var den også gal et andet sted i landet. Her måtte politiet rykke ud til en parkeret bil, hvor en hund var blevet efterladt i varmen.

Det fortæller Nordsjællands Politi.

Det endte med at koste bilens ejer en ny bilrude og en sigtelse for overtrædelse af dyreværns loven.

"Klokken 14.45 blev det anmeldt, at en hund i et ukendt tidsrum havde befundet sig i en bil på en parkeringsplads nær Frederiksborg Slot uden adgang til frisk luft eller vand. En patrulje kørte til stedet, hvor det grundet varmen blev vurderet nødvendigt at få hunden ud," skriver Nordsjællands Politi, der dog var klar til at træde til: 

"Patruljen knuste derfor en rude i køretøjet for at få fat i hunden, hvorefter den blev taget med på politistationen.Hundens ejer, en 87-årig mand fra København, afhentede efterfølgende hunden på politistationen, og han blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven."

Nordsjællands Politi opfordrer dyreejere til ikke af efterlade deres dyr i parkerede biler på en varm og/eller solrig dag.  Temperaturen kan nemlig hurtigt stige i bilen, og det kan føre til hedeslag hos dyret.