Springer for livet: Spritbilist kører direkte mod betjent

Bilisten havde indtaget alt for meget, inden han satte sig bag rattet. Foto: Shutterstock

I weekenden satte en mand sig bag rattet, selvom han havde indtaget mere, end loven tillader.

Det er ikke altid, at man husker at takke dem, der gør en ekstra indsats for at gøre landet til et trygt og sikkert sted at være. Det måtte en politibetjent fra Bornholm sande i weekenden, hvor han var en del af en af de patruljer, der skulle holde klippeøen tryg i sommervarmen. Det endte dog så godt som galt, fortæller Bornholms Politi. 

Natten til søndag var det nemlig tæt på at gå galt, da en mand satte sig bag rattet, selvom han havde indtaget noget mere, end loven tillader. 

Det startede klokken 02.33, da manden i sin personbil var på vej fra Aakirkebyvej i Rønne fortsatte direkte ind i det grønne midteranlæg i Almindings Runddel. Her påkørte han et skilt.

Må springe for livet

I første omgang havde manden dog ikke tænkt sig at indrømme, hvad han havde gjort. Sådan virker det i hvert fald ikke. Da en patrulje fra Bornholms Politi ankom til ulykkesstedet, så besluttede den forulykkede chauffør nemlig at gasse op og flygte fra politiet.

Den beslutning var skyld i, at en politimand måtte springe for livet, da køretøjet havde kurs direkte imod ham. Køretøjet blev eftersat og ved krydset Aakirkebyvej/Pingels Alle påkørte han en lygtestander, hvorefter han blev anholdt.

Det viste sig, at være en 36 årig mand fra Nordbornholm, som var temmelig spirituspåvirket, hvilket resulterede i, at han fik sit kørekort inddraget på stedet.