Spærrer Storebæltsbroen delvist af

Foto: Shutterstock

Den ene af to vejbaner på Storebæltsbroen bliver spærret af i løbet af weekenden.

Fredag fortæller Fyns Politi, at der natten til søndag afholdes øvelse på Storebæltsbroen.

"Natten til søndag bliver der afholdt en større øvelse på lavbroen over Storebælt. I øvelsen medvirker redningsmandskab, sundhedsberedskab og politi fra både Fyns Politikreds og Sydsjællands- og Lollands-Falsters Politikreds."

Øvelsen, der har omkring 250 deltagere, bliver sat i gang søndag klokken 01:00 og slutter omkring klokken 06:00. Der vil under øvelsen holde et IC3 passagertog med tre vogne på lavbroen, og på stedet vil der være både ambulancer, redningskøretøjer samt politibiler, der indgår i øvelsen. Desuden vil en redningshelikopter også deltage, oplyser Fyns Politi i pressemeddelelsen.

”Det er selvfølgelig en speciel situation at skulle afholde den første øvelse på lavbroen efter den tragiske ulykke i 2019. Omvendt vidner ulykken desværre også om, hvor vigtigt det netop er, at beredskabet hele tiden øver sig, så vi sikrer, at vores viden, kompetencer og læring er så opdaterede og optimale som overhovedet muligt”, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi.

Spærrer

Øvelsens primære formål er at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning. 

”Vi kan ikke løfte sløret for, hvad øvelsen præcis kommer til at indeholde, da deltagerne selvfølgelig ikke skal vide, hvad de bliver mødt af. Men jeg kan sige, at både erfaringer fra den tragiske togulykke i 2019 og fra tidligere øvelser på lavbroen er taget med i tilrettelæggelsen af øvelsen”, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen, der indgår i øvelsesledelsen.

Under øvelsen vil den vestgående kørebane på Storebæltsforbindelsen være forbeholdt øvelsesdeltagerne og derfor være spærret for al anden trafik. Trafikken vil blive omlagt til den østgående kørebane, således at færdsel kan passere i begge retninger. 

Der vil dog i kortere perioder være behov for også at lukke den østgående kørebane. Det kan betyde en kort ventetid for bilister, der skal passere broen under øvelsen. Bilister, der passerer Storebæltsforbindelsen, vil også opleve, at der vil være en del redningskøretøjer til stede redningspladsen på Sprogø. De indgår også i øvelsen.