"Smart" trick virker ikke: Frossenpind vågner op i flammehav

Foto: Shutterstock

Nattefrosten er for alvor sat ind i disse dage.

Tirsdag morgen kl. 06.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der lugtede kraftigt af røg i en opgang på Gudrunsvej i Brabrand. Det fortæller politikredsen i døgnrapporten. 

Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med at slukke branden, der var opstået i en madras. Madrassen var dog hevet ud af lejligheden, og branden havde ikke nået at brede sig yderligere.

Det viste sig, at branden var opstået, fordi den 33-årige kvinde frøs i lejligheden og derfor havde brugt sin føntørrer som varmekilde i sin seng, hvilket betød, at der opstod ild i madrassen og dynen.

Den 33-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, oplyser Østjyllands Politi. 

Kører sort og ender bag tremmer

Mandag kl. 09.15 blev en patrulje kaldt ud til uro i buslinje 6A, der holdt ved Sønderhøj ved Viby Station.

To buskontrollører havde taget kontakt til en 37-årig mandlig passager, der i samme øjeblik tog sin telefon frem og begyndte at købe en busbillet. Manden havde fået besked på, at det var for sent, når han allerede sad i bussen, og at han derfor ville få en afgift. Vagterne havde stillet sig på en måde, så den 37-årige mand ikke kunne løbe fra stedet, hvilket havde gjort ham meget ophidset og han havde forsøgt at skubbe dem væk, hvorfor politiet blev tilkaldt. Da betjente ankom, blev den 37-årige mand bedt om at forholde sig i ro, hvilket han nægtede at efterkomme.

Han endte derfor med at blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Nogle timer senere, kl. 13.19, opstod en lignende situation på Jernaldervej i Aarhus V, hvor en buspassager heller ikke havde købt billet, men forsøgte at købe den, da buskontrollørerne tog kontakt til ham. Kontrollørerne ville give manden en afgift for at køre uden gyldig billet, men da de bad om mandens personlige oplysninger, oplyste han falsk navn og adresse og begyndte at blive ubehagelig over for de to kontrollører. Han kaldte dem skældsord og sparkede også den ene af dem over benet.

Kontrollørerne steg af bussen sammen med manden, som blev tilbageholdt ved busstoppestedet, indtil politiet ankom.

Da betjentene ankom til stedet, begyndte den 18-årige mand i stedet at råbe skældsord af dem, og han endte med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, oplyser Østjyllands Politi.