Sigtet for bedrageri: Brugte 110.000 kroner af kommunens penge

Midt- og Vestjyllands Politi sigter nu den tidligere ansatte ved kommunen. Foto: Kim Matthai Leland

En tidligere medarbejder skal forklare sig i retten. Den tidligere ansatte hos Struer Kommune er sigtet for blandt andet at have købt tv, gasgrill og plæneklipper på kommunens regning, selv om varerne var til privat brug.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltalte mod en tidligere medarbejder hos Struer Kommune for bedrageri. Sagen omfatter i alt 19 forhold og bedrageri for mere end 100.000 kroner. 

Det fortæller Midt- og Vestjyllands Politi i en pressmeddelse tirsdag. 

Den tiltalte har ifølge anklageskriftet købt forskellige varer til privat brug og ladet Struer Kommune betale regningen. Der er tale om varer for i alt 40.392,20 kroner og omfatter blandt andet tv, plæneklipper, dyner og puder.

Derudover har manden ifølge anklageskriftet købt andre varer for 18.723,03 kroner til privat brug, men som er betalt af Holstebro-Struer Havn.

Det er dog ikke alt

Endelig har den tiltalte ifølge anklageskriftet indkøbt yderligere varer til privat brug for 52.044 kroner, men betalt varerne ved at sende Struer Kommune fakturaer for fiktivt arbejde. Der er altså ifølge anklageskriftet tale om bedrageri for i alt 111.159,23 kroner.

Der er desuden rejst tiltale for dokumentfalsk, da manden ifølge anklageskriftet har forfalsket en tilsynsrapport. Sagen vil blive behandlet ved retten i Holstebro, men er endnu ikke berammet.