Sætter vagter og hunde ind: Unge truer personalet på dansk hospital

Vagter med hunde skal i fremtiden holde de unge væk fra parkeringshuset nær Bispebjerg Hospital. Her er et arkivfoto af en vagthund, der demonstrerer sin kunnen. Foto: Shutterstock

Hændelser med vold, trusler og salg af stoffer gør, at de ansatte er utrygge ved at komme på arbejde på Bispebjerg Hospital.

Længere tids utryghed blandt personalet får nu ledelsen på Bispebjerg Hospital. Årsagen til utrygeden er en gruppe unge mennesker, der angiveligt hænger ud i et parkeringshus, der for nyligt er blevet bygget nær hospitalet. 

Det skriver dagbladet B.T.

Udover at hænge ud i parkeringshuset forlyder det også, at de unge både indtager og sælger ulovlige stoffer. Derfor fortæller ledelsen på Bispebjerg Hospital, at man nu har indgået et tættere samarbejde med politiet samt et privat vagtfirma, der får til opgave at igen gøre medarbejderne trygge ved at gå på arbejde. 

Derfor opstår utrygheden

Det er dog ikke kun den liberale omgang med narkotika, som falder medarbejderne for brystet. Flere konkrete hændelse har - ifølge B.T.s oplysninger - gjort de ansatte utrygge. Tidligere på sparkede en af de unge en af vagterne over benet, truede ham og spyttede på ham. Derudover har en af portørene på Bispebjerg Hospital oplevet at blive filmet af gruppen af unge. 

"Vi er opmærksomme på, at nogle af vores medarbejdere kan være bekymrede over, at parkeringshuset i korte perioder bruges til andet end parkering. Vi har indført en række tiltag og samarbejder med K

Nu har hospitalet fået et specialnummer til politiet, ligesom et vagtfirma påbegynder patruljering med vagthunde. Målet er, at gruppen af unge utryghedsskabere holder sig væk fra parkeringshuset.