Sætter sodavand på køl: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Shutterstock

Det gik helt galt torsdag.

Klokken 17.56 onsdag gik der ild i et gammelt køleskab, som stod i et skur. Køleskabet var netop fyldt op med drikkevarer til en forestående begivenhed, og da det blev tændt begyndte det at ryge fra kompressoren. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten torsdag. Beboeren på adressen varskoede nemlig straks politiet, da der begyndte at stå ild ud af køleskabet.

Efter den første ild var antændt, begyndte det at gå hurtigt. Ilden udviklede sig til store flammer, som det ikke lykkedes husejerne at slukke med vand.

Forsøgte forgæves

Politi og brandvæsen kørte derfor til stedet, men da myndighederne havde frem, havde ilden allerede godt fat i skuret. .

Brandvæsnet fik slukket branden, men der var allerede sket omfattende skade på skuret, som næsten nedbrændte totalt. Der skete desuden skade på udhænget på huset, som branden nåede at brede sig til. Brandvæsnet måtte fjerne tegl fra hustaget for at kunne slukke ilden i huset. Politiet skrev en brandundersøgelsesrapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring brandens opståen.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter ligeledes, at ingen personer kom til skade ved branden.

Vidste du det?

Det er ikke et ukendt fænomen, at der går ild i ældre el-artikler, derfor har Trygfonden også delt en række gode råd, som man bør skrive sig bag øret. 

  • Sluk for komfuret og kogeplader, hvis du ikke er i nærheden. Også selvom du er ved at lave mad. 
  • Opstår der alligevel brand i en gryde med olie eller fedt, så hæld aldrig vand på. Brug i stedet et låg, et brandtæppe eller andet slukningsudstyr, der ikke indeholder vand.
  • Undgå så vidt muligt at lade vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine køre, når du sover eller ikke er hjemme. Maskinerne udvikler stærk varme, som kan medføre kortslutning og brand.
  • Anskaf gerne køkkenmaskiner, fx kaffemaskine, med automatisk slukkefunktion eller monter et automatisk tænd-sluk-ur i stikkontakten.