Så gik den ikke længere: 'Konsulenten' knaldet

Foto: Shutterstock

Det gik hurtigt, da først politiet modtog anmeldelsen

En 22-årig mand fra Østjylland fremstilles i dag, torsdag den 14. oktober 2021 kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding sigtet for tricktyveri og databedrageri af tre ældre kvinder.

Det fortæller Sydøstjyllands Politi torsdag. Politikredsen fortæller, at de i mandags modtoganmeldelser om, at tre ældre kvinder fra Kolding på henholdsvis 86 år, 88 år og 95 år var blevet ringet op af en person, som udgav sig for at være en konsulent fra banken.

”Konsulenten fra banken” fortalte kvinderne, at deres hævekort var ved at blive misbrugt – og derfor havde banken sendt en medarbejder, som skulle afhente hævekortet. Kvinderne blev samtidig bedt om at udlevere koden til hævekortet. Efter hævekortene var blevet udleveret, blev der hævet kontanter i hæveautomater og hævekortene blev også brugt til at købe varer i butikker i Kolding.

Grov udnyttelse af ældre mennesker

Ifølge politiinspektøren så gik det hurtigt, da politiet modtog anmeldelsen

"Vi satte hurtigt ind med en intensiv efterforskning af de tre sager og vores efterforskningsskridt førte til at vi allerede i går kunne anholde den 22-årige," uddyber politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi

"Jeg er meget glad for, at vi så hurtigt efter anmeldelserne kan anholde en formodet gerningsmand, der ved sin grove udnyttelse af ældre mennesker, har været med til at skabe utryghed"

Da Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre under grundlovsforhøret, har Sydøstjyllands Politi ikke yderligere oplysninger at dele med offentligheden, oplyser politiet