Politiet udpeger 5 nye hotspots: Her må man ikke samles for mange

Nu peger fingrene på fem steder, som man bør undgå at samle sig. Foto: Shutterstock

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen.

Sidste søndag var der i forlængelse af fodbold en masse glade mennesker i byen og til modtagelse af spillere i Tirstrup. Det er der normalt ikke noget til hinder for, men i vores covid-19 situation, så er større forsamlinger noget, der skal tages alvorligt i forhold til smittespredning. 

”Vi har en lovgivning der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer i grupper. Hvis mere end 100 personer stimler sammen og ikke holder behørig afstand, kan politiet påbyde personer at forlade stedet eller lave et opholdsforbud på stedet,  så vi undgår at smitte hinanden” udtaler politiinspektør, Martin Løye. 

Her må man ikke stimle sammen

Når der igen er Superliga fodbold søndag d. 26. juli 2020 i Aarhus og skal fordeles medaljer, så forventer politiet igen mange mennesker i byen. For at forebygge smittespredningen og håndhæve lovgivningen, indfører Østjyllands Politi på dagen fra kl. 12.00 hot spots på følgende områder:

  • Foran Ceres Park
  • Telefonsmøgen/Busgaden
  • Store Torv
  • Ved Ingerslev Boulevard
  • Ved Sct. Pauls Kirkeplads

Der vil ved områderne blive opsat skiltning, som tilkendegiver, at det er et hot spot område. Samtidig etableres en zone på John Stampes Plads, der oplyser om, at der indenfor zonen kan befinde sig max. 100 personer. Det vil også blive markeret med skilte. 

Et hotspot område er et signal om, at man i området særligt skal tage sig i agt for, at der ikke sker smittefarlig sammenstimlen og at ophold kan forbydes, hvis det ikke respekteres. ”Vi forventer, at områderne respekteres, da det ellers kan ende med, at vi helt forbyder ophold de pågældende steder”, siger politiinspektør Martin Løye.

Østjyllands Politi vil føre tæt tilsyn med de fem steder og vil også løbende vurdere, om der er andre steder i politikredsen, hvor der vil være behov for at sætte advarselsskilte op.

”Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man generelt tænker sig om, hvis man skal ud og deltage i fejringen af byens fodboldhold. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der har samlet sig et sted, så find et andet sted. Vi har et fælles ansvar for, at en glad begivenhed ikke starter nye smittekæder” siger Martin Løye.