Nu nedlægges ni danske hotspots, hvor der ellers har været risiko for smittespredning.
Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi kortvarigt indførte opholdsforbud ved Lakolk Butikscenter, har der ikke været hændelser af betydning i hotspotområderne, derfor nedlægger Syd- og Sønderjyllands Politi fra i dag fredag de ni hotspotområder, som politikredsen udpegede den 24. april.
I de ni områder opfordrede politiet borgerne til at være særligt opmærksomme på risikoen for, at der kunne samle sig så mange personer på et enkelt sted, at de kunne udgøre en smitterisiko for Covid-19.
"Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor vi kortvarigt indførte opholdsforbud ved Lakolk Butikscenter, har der ikke været hændelser af betydning i hotspotområderne. Vores beslutning om at afvikle hotspotområderne falder helt i tråd med vores generelle oplevelse af, at både borgere og virksomheder i vores politikreds har udvist stor forståelse for den helt særlige situation, vi befinder os i, hvor det gælder om ikke at færdes i for store grupper og at holde afstand," siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Patruljerer fortsat
Syd- og Sønderjyllands Politi vil fortsat – lige som i den øvrige del af politikredsen – med mellemrum have tryghedsskabende patruljer i de ni områder. Det drejer sig om disse ni hotspots:
Syd- og Sønderjyllands Politi udpegede den 24. april ni hotspot-områder:
- Flexbaner/kunstgræsbaner, Gl. Vardevej 82, (overfor Blue Water Arena) Esbjerg
- Game Streetmekka, Nørrebrogade 1C, Esbjerg
- Strandpromenaden ved Cafe Stryhns, Strandpromenaden 9, Esbjerg
- Området ved skulpturen ”Mennesket ved Havet,” Sædding Strandvej, Esbjerg
- Varbergparken, Varbergvej, Haderslev
- Streetdome, Christian X’s Vej 41, Haderslev
- Vedels Anlæg, Odins Plads 1, Ribe
- Området øst for Sønderborg Slot, Strandvejen, Sønderborg
- Lakolk Butikscenter, Lakolk Butikscenter 7, Rømø
I de ni områder opfordrede politiet borgerne til at være særligt opmærksomme på risikoen for, at der kunne samle sig så mange personer på et enkelt sted, at de kunne udgøre en smitterisiko for Covid-19.
Fulgte borgerne ikke Syd- og Sønderjyllands Politis anvisninger, kunne politikredsen indføre et opholdsforbud i de berørte områder.
Et opholdsforbud betyder, at der ikke måtte tages ophold i et bestemt afmærket område, som for eksempel at sætte sig på bænke eller benytte legepladser m.m. i området.