Politiet slår alarm: "Vi ved jo desværre, at det kan koste liv"

Foto: Shutterstock

Den seneste måneds afsløringer, får nu politiet til at slå alarm.

Den seneste måned er seks vanvidsbilister blevet afsløret af Fyns Politis ATK fartkontroller. Fire i Odense og to i Søndersø. Alle kørte i bymæssig bebyggelse over dobbelt så hurtigt som tilladt.

Det sker, fordi Fyns Politis ATK kameraer i øjeblikket har linserne rettet mod bilister, der ikke kan finde ud af at lette foden fra speederen, men i stedet kører med livsfarlige hastigheder i bymæssig bebyggelse.

”Vi synes, det er voldsomt, at vi i løbet af så relativt kort tid har målt hele seks bilister, der midt i bymæssig bebyggelse kører så meget for hurtigt. Vi ved jo desværre, at det kan koste liv, når der bliver kørt så stærkt. Der skal bare så uendelig lidt til”, siger politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

Så travlt havde de

I Odense er der i øjeblikket ekstra fokus på vanvidskørsel, fordi det er et område, der over nogle måneder har været særlige udfordringer med. Men Fyns Politi laver selvfølgelig hastighedsmålinger rundt i hele politikredsen. 

De seks vanvidsbilister, som blev fanget på kameraerne, havde rigtigt travlt, selvom de kørte rundt i en af landets største byer.

  • Den 19. december klokken 20.15 blev en bilist blitzet i Havnegade i Odense med en hastighed på 110 km/t på en 50km/t strækning. 
  • Den 19. december klokken 16.55 blev en bilist blitzet i Havnegade i Odense med en hastighed på 104 km/t på en 50 km/t strækning.
  • Den 15. december klokken 16.37 blev en bilist blitzet på Østerbro i Odense med en hastighed på 105 km/t på en 50 km/t strækning
  • Den 4. december klokken 15.52 blev en bilist blitzet på Maderupvej i Søndersø med en hastighed på 110 km/t på en 50 km/t strækning.
  • Den 4. december klokken 13.27 blev en bilistblitzet på Maderupvej i Søndersø med en hastighed på 106 km/t på en 50km/t strækning.
  • Den 18. november klokken 20.51 blev en bilist blitzet på Østerbro i Odense med en hastighed på 113 km/t på en 50 km/t strækning

”Ja, man skal ikke vide sig sikker. Vores opgave er at kontrollere, at hastighedsgrænserne bliver overholdt. De er der jo netop for, at det skal være så sikkert som over hovedet muligt at færdes i trafikken. Derfor kan vores ATK kameraer dukke op alle steder, og vores politipatruljer er selvfølgelig også opmærksomme på, om hastighedsgrænserne bliver overholdt. Så let nu den fod fra speederen”, siger Preben Ingemansen.

De seks bilister kan se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 6.000 kroner.