Politiet oplever stort boom: 14 anholdelser på bare én uge

Lige nu oplever politiet, at der er en stor stigning i personer som forsøger, at komme ind i Danmark på falske arbejdskontrakter.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse at de i øjeblikket oplever et boom, af personer med falske arbejdskontrakter ved den dansk-tyske landegrænse. Selvom politiet naturligvis har oplevet den slags før, så er det nyt for dem, at der er så mange som forsøger, at skaffe sig adgang til Danmark med falske dokumenter.

På blot én uge, har Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands politi, foretaget intet mindre end 14 anholdelser.  

Blandt andet er fem bulgarer blevet sigtet for dokumentfalsk, de blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg søndag. De medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzaria. Arbejdskontrakter er en betingelse for at ikke-EU borgere kan komme ind i Danmark. 

 De fem personer var alle i trediverne, hvoraf der var to kvinder og tre mænd. Deres forklaring i retten lød på, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark og at de ikke var klar over at kontrakterne var falske. Den ene af mændene fortalte at han ikke skulle arbejde i Danmark, han var blot chauffør for de resterende fire. Han er imidlertid varetægtsfængslet i en uge, hvor de fire andre er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

 

"Det er noget helt nyt"

For et par dage siden, blev yderligere to andre bulgarer ligeledes varetægtsfængslet i fire uger - også for at have fremvist falske ansættelseskontrakter. 

Udlændingekontrolafdeling Vest anholdt søndag syv ukrainere - også i besiddelse af falske arbejdskontrakter, de vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag. 

 Sammenlagt giver det 14 anholdelse og det er altså noget nyt for politiet.

“Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter,” fortæller vicepolitiinspektør Allan Dalager fra Udlændingekontrolafdeling Vest. 

 Han fortæller også at politiet fortsat i deres kontroller holder fokus på, om det er en tendens der fortsætter.