Politiet måber: Vanvidsbilist viser sig at have sprit i blodet

Foto: Rigspolitiet

Bilisten havde så travlt, at han slet ikke lagde mærke til patruljen.

Mandag aften blev en vanvidsbilist stoppet af politiet efter at have kørt langt over 200 km/t på Svendborg Motorvejen. Oven i viste det sig desuden, at bilens fører var spirituspåvirket.

Det fortæller Fyns Politi, der havde en civil patrulje på vejene. Midt på aftenen bed de mærke i bilisten, der ved første øjekast så ud til at have rigtigt travlt. 

Patruljen, der mandag aften klokken 20.37 var på vej ned ad motorvejstilkørslen ved Kværndrup, spottede en bilist på motorvejen, der kom drønende med usædvanlig høj hastighed. Patruljen kørte efter bilisten, og den måtte over en strækning på fem kilometer køre langt over 250 km/t for at indhente bilisten.

Stoppet ved Svendborg

Bilisten kørte faktisk så hurtigt, at patruljen havde svært ved at indhente bilen, men ved Svendborg Nord afkørslen bremsede den endelig ned og kørte af motorvejen ind mod Svendborg. Patruljen havde i mellemtiden fået hjælp fra andre patruljer, så det lykkedes at få stoppet bilisten. Ud over føreren så befandt der sig en passager i bilen. 

Det viste sig at ud over at køre vanvidskørsel, så var føreren af bilen også spirituspåvirket. Han blev på stedet målt med alkometer til en promille på 0,85. Promillen bliver endelig fastlagt ved en efterfølgende blodprøve.

”Vi skal ikke finde os i, at vanvidsbilister gør vores veje utrygge. Med denne sag har vi siden midten af november haft otte sager med vanvidskørsel i politikredsen. Det er helt og aldeles uacceptabelt – og bilisten fra i aftes var til og med påvirket af spiritus. Jeg må på det skarpeste appellere til at udvise ansvarlighed, når man sætter sig bag rattet. Høj hastighed koster liv, og derfor skal vi have stoppet vanvidsbilisme nu”, siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse. 

Straffes hårdt

Politiets teknikere skal nu kigge på patruljebilens optagelser fra vanvidskørslen, inden det endelig kan fastslås, hvor høj hastighed bilisten vil blive sigtet for, men forventningen er, at det være en hastighed på over 200 km/t. 
Ved 200 km/t på en motorvejsstrækning med en tilladt hastighed på 130 km/t vil bøden være på 7.000 kr. plus en ubetinget frakendelse af kørekortet. 

Hertil skal lægges en bøde for spirituskørsel. Ved en promille på 0,85 vil bøden være 85 procent af den pågældendes netto månedsløn. 

Fyns Politi har i hele denne uge hastighedskontrol i hele politikredsen både med ATK-målinger og indsatser med kørende patruljer, oplyses det.