Politiet jager disse bilister: Stor færdselskontrol hele weekenden

Foto. Rigspolitiet

Allerede i dag starter politet jagten på særligt en type bilister.

I aften frigives årets Tuborg Julebryg. Det er den dag, der traditonelt er kendt som J-Dag. 

Den klassiske fejring af J-Dag er dog aflyst i år grundet den allestedsnærværende corona-virus. Politiet har dog en formodning om, at den festlige dag fortsat vil blive fejret af danskerne. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

"Politiet forventer, at J-dag fejres i privat regi ved mindre forsamlinger. Derfor kan spirituspåvirkede trafikanter også kan være en faktor i år."

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

"Set over de sidste 10 år er der sket et stort fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret. Det er selvsagt meget positivt", udtaler Christian Berthelsen.

Her holder politiet øje

"Desværre er den positive udvikling stagneret over de seneste to år. Vi skal have fokus på den positive udvikling og tilbage på sporet".

Ved den tilsvarende indsats i 2019 blev der i løbet af de fire kontroldage sigtet 104 spirituspåvirkede førere, hvoraf 24 var involveret i færdselsulykker, mens 115 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf fire var involveret i færdselsulykker. 

Politiet fortæller desuden, at spirituskontrollerne afholdes i dagene fra torsdag den 5. november til søndag den 8. november 2020. Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

38 personer blev dræbt og 163 kom alvorligt til skade i spiritusulykker i 2019. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.