Politiet holder øje: Uddeler nu bøder til borgere, der glemmer mundbind

Foto: Shutterstock

Politiet kan nu udskrive bøder til borgere, der ikke er iført mundbind.

Nu skærpes reglerne for brug af mundbind i Vollsmose, fortæller Fyns Politi onsdag formiddag.

 Det betyder, at betjente nu kan tage bødeblokken frem, hvis indbyggerne ikke bærer mundbind. 

"Fra midnat natten til onsdag den 10. marts 2021 kan politiet nu udskrive bøder på stedet til borgere, der ikke bærer mundbind i området, Vollsmose Sog," skriver Fyns Politi, inden de tilføjer: 

"Det bliver dermed både strafbart ikke at bære mundbind og strafbart for detailhandlen at undlade at skilte om det."

Så dyrt er det

Reglerne om, hvor der skal bæres mundbind i det offentlige rum, er som sådan ikke ændret, men i et forsøg på at få stoppet smitten i Odense-bydelen, Vollsmose kan politiet nu på stedet udskrive en bøde på 2.500 kroner til borgere, der ikke bærer mundbind i området Vollsmose Sogn. 
 
”Vi har en meget alvorlig smittesituation i Vollsmose, som vi og vores gode samarbejdspartnere med alle midler skal have stoppet. Der er heldigvis rigtig mange borgere i bydelen, som gør alt det rigtige, men der er desværre stadig nogen, som ikke har forstået alvoren i det smitteudbrud, vi lige nu oplever i Vollsmose. Derfor vil vi fra Fyns Politis side være synligt til stede særligt de steder, hvor skærpelsen gælder, og vi vil skrive bøder ud på stedet, hvis de nye og skærpede regler ikke er overholdt”, siger politidirektør Arne Gram.

Politiet orienterer i løbet af onsdag detailhandlen i området om de nye regler i bekendtgørelsen, som trådte i kraft natten til onsdag. 

Skærpelsen omfatter:

Detailhandlen, herunder i udvalgsvarebutikker, dagligvarebutikker, storcentre, stormagasiner, varehuse, basarer, arkader og steder, der sælger mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet (take-away), m.v.

For detailhandlen betyder skærpelsen, at der skal være opsat skiltning om, at det er strafbart ikke at bære mundbind.  

Der er dog fortsat visse undtagelser, fortæller politiet:

Det vil fortsat være sådan, at kravet om mundbind ikke gælder personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Skærpelsen er gældende fra den 10. marts til 7. april 2021.