Politiet advarer bilister: Her slår vi hårdt ned

Foto: Rigspolitiet

En stor stigning i antallet af sager får nu politiet til at reagere

Færdselspolitiet vil i de næste par uger foretage en særlig færdselsindsats i Odsherred kommune med baggrund i en del anmeldelser og en stor stigning i sager om spiritus- og narkokørsel. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi onsdag i en pressemeddelelse. 

"Midt- og Vestsjællands Politi har i år øget den patruljemæssige tilstedeværelse i Odsherred kommune i sommerperioden på grund af de mange gæster i sommerhusområderne," skriver politiet - og fortsætter: 

"Befolkningstallet og antallet af trafikanter i denne del af politikredsen er derfor væsentlig forøget sammenlignet med tiden uden for primært skolernes sommerferieperiode."

Fordoblet

Antallet af spiritus- og narkobilister i Odsherred kommune er f.eks. i månederne juni og juli mere end fordoblet fra 22 sager om spiritus- og narkokørsel i 2020 til 45 sager i de samme måneder i år, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi

"Der er rigtig mange sommergæster ved strandene og i sommerhusområderne i Odsherred i øjeblikket. Ferietiden er på sit højeste, men i den forgange weekend modtog vi også en del anmeldelser om formodet spiritus- og narkokørsel i kommunen, så det kaster desværre lidt malurt i bægeret. Af den grund forstærker vi nu den færdselsmæssige kontrolindsats," fortæller politiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi, i pressemeddelelsen

Færdselspolitiet vil derfor foretage en forstærket kontrolindsats særligt i eftermiddags- og aftentimerne og i de kommende weekender, hvor kontrollen vil være målrettet spiritus- og narkokørsel, men politiet vil også gribe ind over for øvrige overtrædelser af lovgivningen.

"Jeg vil gerne opfordre folk til at tænke godt sig om og udvise ansvarlighed først og fremmest over for sig selv, men også over for gæster og venner. Alkoholindtagelse og bilkørsel er to ting, der bare ikke harmonerer. Lad nu bilen stå eller tag nøglerne fra den, der ikke rigtigt kan forstå det – og vær med til at passe på hinanden," slutter politiinspektør Bjørke Kierkegaard.

Politiets opfordring er at lade bilen stå og finde anden transportmulighed, hvis man er så påvirket af alkohol eller narkotika, at bilkørsel ikke er hverken tilladt eller forsvarligt.

Anmeldelser om formodede spiritus- og narkobilister i Odsherred samt andre steder i politikredsen kan hele døgnet gives til politiet på tlf. 114 og meget gerne med oplysninger om køretøjets nummerplade, farve samt eventuelle oplysninger om føreren.