Politet advarer: Her holder vi øje de næste to uger

Foto: Sikker Trafik

De næste par uger holder politiet ekstra godt øje

Politiet møder også op, når skoleklokkerne ringer årets skoleår ind på mandag og mange små trafikanter skal ud i trafikken.

Sådan lyder advarslen fra Københavns Vestegns Politi, der fortæller, at de holder ekstra øje ved skolerne i alle 11 kommuner i politikredsen fra mandag og de næste to uger frem.

For skolestart er også trafikstart for de mindste trafikanter: 
 
”Lokalpoliti, færdselsbetjente og patruljevogne kigger med på skoleveje og skoler om morgenen, for nu skal mange små drenge og piger lære at begå sig i trafikken til fods og på cykel, siger leder i lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi.

Har opfordring

Vicepolitiinspektøren opfordrer alle andre og særligt bilister til at være et godt eksempel og vise et helt særligt hensyn over for de nye og mere usikre små trafikanter på gader, stier og fortove.

"Det skal være sikkert og trygt for børn og unge at cykle eller gå i skole, og vi foretrækker at forebygge og tale om trafiksikkerhed med børn og voksne, men vi har jo også altid en pen og en blok med," siger Søren Uhre. 
 
Betjentene vil være opmærksomme på trafiksikkerhed og hensyn til børn i trafikken og blandt andet holde øje med, om børn er spændt fast i biler og om hastighederne overholdes – visse steder med fotovogne, oplyser Københavns Vestegns Politi