Plæneklipper skyld i hæleri sigtelse

Foto: Kim Matthai Leland

En mand fra Nykøbing F. blev søndag sigtet for hæleri, da det viste sig at hans nyindkøbte plæneklipper var en hælervare.

En 36-årig mand kom i problemer da det kom frem at hans nyindkøbte plæneklipper, var stjålet i forbindelse med et indbrud få dage forinden. Det er ukendt hvorvidt at manden var klar over at plæneklipperen var stjålet. 

 

 

Der handles hver eneste dag mange varer mellem private personer igennem salgssider som Den Blå Avis, De Gule Sider, Facebook salgssider mv. Her er det vigtigt at huske på, at man selv bærer ansvaret for, at du ikke køber stjålne varer. Derfor er det vigtigt at du sikre dig de rigtige oplysninger om varen inden du køber den, så du ikke risikerer at blive sigtet for hæleri. 

En god tommelfingerregel er altid at spørge efter de originale kvitteringer eller hvor varen kommer fra. Derudover er det en god ide, altid at få legitimation med navn og adresse på den person du køber varen af. 

Hæleri straffes lige så hårdt som tyveri. Ifølge straffeloven kan man blive straffet for hæleri, hvis man vidste eller burde have vidst at den stjålne genstand er stjålet. Hvis man har handlet i god tro, vil man ikke kunne blive straffet. Men man vil dog altid skulle aflevere den stjålne vare tilbage, uanset om man var klar over at den var stjålet eller ej.