Peter Madsen stak af fra fængslet: Nu er der nyt i sagen

Foto: Joi Ito

Københavns Vestegns Politi fortæller netop nu nyt om det spektakulære flugtforsøg, der gjorde at den livstidsdømte drabsmand Peter Madsen ganske kortvarigt slap ud i friheden.

Københavns Vestegns Politi fortæller tirsdag nyt om den fangeflugt, der satte hele Danmark på den anden ende. 

Den drabsdømte livstidsfange Peter Madsen slap i få minutter ud i friheden, inden han blev pågrebet igen. Det lykkedes ved hjælp af en pisollignende genstand og en attrap af et bombebælte, som Madsen angiveligt havde fremstillet i værkstedet i Herstedvester Fængsel, hvor han afsoner sin dom. 

I en pressemeddelelse fortæller Københavns Vestegns Politi, at de fortsat efterforsker fangeflugten, men at Madsen nu sættes fri fra den varetægtsfængsling, han har været underlagt sin flugtforsøget. 

Fortæller nyt

I første omgang blev Madsen varetægtsfængslet for at give betjentene ro til at efterforske omstændighederne omkring hans flugt. 

"I forbindelse med sagen blev den drabsdømte Peter Maden dagen efter varetægtsfængslet i 14 dage. Det skete for at sikre at den mistænkte ikke havde mulighed for at ligge hindringer i vejen for efterforskningen," skriver politiet - og tilføjer: 

"Det er Københavns Vestegns Politis vurdering, at der ikke længere er grundlag for varetægtsfængslingen i sagen og derfor vil anklagemyndigheden ikke begære forlængelse, når fængslingen udløber i morgen (torsdag, red.)."

”Peter Madsen overgår dermed til fortsat afsoning, mens efterforskningen fortsætter,” siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Peter Madsen er mistænkt for fangeflugt, trusler på livet, trusler mod fængselsansatte og politifolk samt ulovlig tvang - og disse forhold er under fortsat efterforskning.