Peter Madsen fik hjælp til flugt: Politiet jager nu medsammensvorne

Foto: Dplay

I retten er sigtelserne mod drabsdømte Peter Madsen netop blevet læst op.

Onsdag formiddag er den drabsdømte Peter Madsen blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. 

Årsagen var naturligvis det spekatulære begivenheder et døgn tidligere, hvor det lykkedes Madsen at slippe ud af fængslet for en kort bemækrning. Vestegnens Anklagere havde allerede inden dagens grundlovsforhør gjort det klart, at de ønskede dørene lukket, så offentligheden ikke kunne følge med i blandt andet den vidneforklaring, som Peter Madsen afgav fra anklagebænken.

Trods protester fra både den fremmødte presse og Peter Madsens forsvarer, så lukkede dommeren dørene til grundlovsforhøret. Sigtelserne har offentligheden dog fået indblik i, og de blotlægger flere detaljer om gårdsdagens flugtforsøg.

Fik hjælp udefra

Sigtelserne imod den dømte drabsmand blev læst op, da grundlovsforhøret gik i gang i Glostrup. 

Onsdag formiddag viser det sig, at den forhenværende opfinder og ubådsbygger ikke var helt alene om tirsdagens kortvarige flugt fra fængslet i Herstedvester. I sigtelsen står der nemlig, at Madsen flygtede:  

"Efter forudgående planlægning og aftale med bistand fra en eller flere p.t. ukendte medgerningsmænd"

Altså må man gå ud fra, at politiet lige forsøger at optrævle hvem de andre involverede er, samt hvordan de har kunne hjælpe den livstidsdømte Peter Madsen. 

Derudover er Madsen også sigtet for ulovlig tvang mod en kvindelig psykolog, at have truet en fængselsbetjent med en bombe og at have peget på en fængselsbetjent med en "pistollignende" genstand. 

Yderligere truede Peter Madsen også chaufføren i den hvide varevogn, der blev meget omtalt tirsdag. Ifølge sigtelserne fra Retten i Glostrup skulle Madsen angiveligt have sagt: "Kør kør, kør. Hvis du ikke kører bilen, skyder jeg dig."

Peter Madsen erkærede sig ved dagens grundlovsforhør skyldig i alle sigtelserne.