Pas på: Politiet advarer mod Michael

Foto: Rigspolitiet

Politiet slår alarm.

Tirsdag advarer Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. Årsagen er en mand, der kalder sig Michael. 

Sagen tog sin befyndelse ved spisetid mandag. Her anmeldte sønnen til en 93-årig kvinde fra Kirke-Såby, at moderen havde fået et mistænkeligt opkald omkring kl. 17.30. Hun blev ringet op af en mand som kaldte sig ”Michael” og han nævnte også et firmanavn, som den 93-årige ikke huskede.

”Michael” havde sagt til den 93-årige, at der uretmæssigt var hævet penge fra hendes konto, men at han ville hjælpe hende med at få stoppe ugerningen. ”Michael” var meget insisterende og sagde, at han ville komme hjem til den 93-årige, så de kunne se på det sammen. Dette afviste den 93-årige, men ”Michael” havde fortsat været insisterende og blev nu også truende i sin tone.

Gør det samme

Herefter afbrød den 93-årige opkaldet og ringede til sin søn, der anmeldte sagen. Den 93-årige manglede ingen penge på sin konto, og hun havde under samtalen ikke givet nogen personfølsomme – eller kontooplysninger til ”Michael”.

Politiet undersøger nu det mistænkelige opkald, som formodes at være et forsøg på bedrageri mod den 93-årige, for om muligt at finde frem til den person, som foretog opkaldet. Den 93-årige handlede fornuftigt, da hun afviste ”Michaels” forslag, afbrød samtalen og søgte hjælp til at anmelde sagen.

Kl. 19.04 anmeldte en 52-årig mand fra Kirke-Såby, at han kort forinden havde afbrudt et mistænkeligt opkald, hvor en mand havde påstået, at der var optaget et lån i den 52-åriges navn, fortæller Midt- og Vests

Manden i telefonen bad den 52-årige om at oplyse cpr-nummer og bankoplysninger, hvilket han ikke ønskede at oplyse. Han afbrød herefter samtalen og ringede til politiet. Den 52-årige handlede præcis, som politiet opfordrer alle til gøre – Afbryd mistænkelige opkald og anmeld sagen.

Andre borgere, som oplever lignende opkald opfordres til at vise samme sunde skepsis og ikke lade sig overtale, selvom personerne i telefonen kan virke overbevisende. Er man i tvivl om en henvendelse er reel, så kan man kontakte det relevante firma/myndighed eller politiet, som kan hjælpe borgeren til at afklare om noget er mistænkeligt. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du får mistænkelige opkald, oplyses det.