Påstår kun at være 12 år: Det skulle hun aldrig have gjort

Foto: Rigspolitiet

Pigens unge alder gjorde kun hendes bejler mere interesseret.

Den 30. april fik en kvinde fra København pludselig en sms ind fra en ukendt. Hun skrev tilbage, at der vist var tale om en fejl, men alligevel tikkede beskederne fortsat ind. For at stoppe det, skrev hun, at hun kun var 12 år. Men det fik den modsatte effekt, for det skærpede åbenbart afsenderens interesse.

Det fortæller Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Da den voksne kvinde kunne konstatere at manden kun blev mere interesseret af, at hun angiveligt skulle være 12 år gammel, så fik hun en grim mistanke til ham. 

Nu tog meddelelserne nemlig også en drejning, som gav kvinden mistanke om, at en børnelokker var ude med snøren. Hun besluttede sig til at efterprøve sin mistanke og svare under foregivende af at være 12 år. 

Mistanken manifesterede sig de følgende dage, hvor det accelererede, afsenderen efterspurgte nøgenbilleder og sendte så utvetydige seksuelle tekster, at hun anmeldte sagen til politiet den 3. maj, fortæller Københavns Vestegns Politi. 

Havde grum hensigt

Dagen efter rykkede efterforskere fra Københavns Vestegns Politis særlige overgrebsgruppe ud og anholdt afsenderen, som viste sig at være en 55-årig mand fra Rødovre. I går – onsdag den 16. september – idømte Retten i Glostrup ham 20 dages betinget fængsel for krænkelserne: 

”Retten fandt det bevist, at krænkeren troede, det var et barn, han skrev til – og det skyldes udelukkende kvindens mistanke, ageren og politianmeldelse. Retssystemet prioriterer krænkelser af børn, og hun gjorde det rigtige, så politiet hurtigt kunne få ham pågrebet,” siger anklager Søren Yde Halse, Københavns Vestegns Politi.

I strafferetlig forstand dømte retten ham for et såkaldt ’putativt forsøg’. Det vil sige, at retten anser, det var hans hensigt at krænke, hvad han selv troede var en 12-årig pige – selvom hun slet ikke eksisterer, og der derfor ikke var et reelt offer. 

Dømte modtog dommen.