Orker bare ikke: Nu straffes ung mand for Bilka-tur

Foto: Shutterstock

Den beslutning fortrød han hurtigt.

En patrulje fra Østjyllands Politi måtte tirsdag en tur til Tilst, da en ung mand ikke orkede at scanne de varer, han ville have med hjem fra Bilka. Det endte med, at den unge mand blev sigtet for tyveri

Tyverialarmen i Bilka i Tilst gik søndag kl. 19.10, da en 17-årig ung mand gik ud af butikken gennem scan selv-området, fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

En vagt tilbageholdt den 17-årige og efter et kig i hans indkøbspose, konstaterede han, at der blandt varerne lå et par underbukser, en shampoo og en flaske barberskum, som ikke var scannet og betalt. 

Da politiet kom frem, erkendte den 17-årige tyveriet og forklarede, at han ikke havde orket at scanne alle varerne. 

Han blev sigtet for tyveri, og hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.

Har vodka i kopholderen

En patrulje standsede natten til mandag kl. 2.09 en 45-årig mandlig bilist på Langgade i Vivild ved Allingåbro. Betjentene havde slået registreringsnummeret op i politiet systemer, da de kørte bag bilen, og da de kunne se, at ejeren var frakendt førerretten, fik de dirigeret bilen ind til siden. 

Det viste sig, at det var den 45-årige bilejer, der sad bag rattet. Udover at han stadig var frakendt kørekortet, virkede han også beruset, og der sad en kop med vodka i en holder i bilen. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret. Da betjentene fandt en pose med flere haglpatroner i bilen, blev han også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Det var tredje gang inden for inden for kort tid, at den 45-årige blev taget i at køre i frakendelsesperioden, og derfor blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.