Opråb til danskerne: "Er folk rigtig kloge?"

Foto: Shutterstock

En målløs indsatsleder kommer nu med et opråb til danskerne.

Sneen har for alvor ramt Danmark og næsten overalt i landet, har danskerne nu virkelig fået vinterligt vejr. Det kolde vejr og sneen resulterer i meget glatte veje - men det er dog langt fra alle der tager hensyn til det, når de bevæger sig ud. 

Især en hændelse i morges, har efterladt en indsatsleder målløs. Ib Nielsen som er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, rykkede i morges ud til et uheld, hvor to bliver var stødt sammen. Den ene af bilerne var kommet trillende over nogle hajtænder og havde dermed ikke overholdt sin vigepligt. Dermed var en anden bil kørt direkte ind i den trillende bil. Det skriver TV 2 Nord.

Her understreger indsatslederen at det netop er glat:

"Der var ingen bremsespor, så bilerne er kørt direkte på hinanden. Og det er jo skidekoldt og glat, "siger han og tilføjer:

"Det undrede mig meget, da jeg kørte herud med udrykning og 140 km/t, at jeg bliver overhalet, når der er så glat. Folk kører op mod 160 i timen. Er folk rigtig kloge? Hvis det går galt, skal man være heldig for at overleve," lyder det fra ham. 

Her til morgen har flere politikredse advaret om koldt og glat føre. 

Ny lov kan ramme

Det er dog ikke kun i glat føre, at nogle glemmer at tænke sig om. Vanvidsbilister er at finde på de danske veje hele året rundt og nu er der et nyt lovforslag på vej.

Det er et nyt lovforslag mod vanvidsbilister, der vil give myndighederne mulighed for at konfiskere og sælge biler benyttet til vanvidskørsel, uanset hvem ejeren er. Men forslaget møder kritik fra FDM, der mener, det risikerer at straffe uskyldige bilejere og krænke ejendomsretten.

Lovlydige bilejere risikerer at få konfiskeret deres bil af myndighederne, hvis den er blevet benyttet til vanvidskørsel af en anden bruger. Det kan være resultatet af et nyt lovforslag, der har bred politisk opbakning, og som førstebehandles torsdag 4. februar. Sådan skriver FDM i en pressemeddelelse. 
 
FDM støtter kampen mod vanvidsbilisme og ser gerne hårdere straffe til vanvidsbilisterne, men forslaget møder kritik, da det også vil straffe uskyldige, der intet havde med vanvidskørslen at gøre.

 ”Som samfund hverken kan eller skal vi finde os i vanvidskørsel, og vi skal slå hårdt ned på vanvidsbilister. Men selvom vi støtter store dele af lovforslaget, er vi alligevel kritiske overfor den del, der handler om konfiskation af uskyldige bilejeres biler. Det er langtfra givet, at vanvidsbilisten ejer bilen, og når bilen er ejet af en anden end vanvidsbilisten, straffer man ved konfiskation en uskyldig tredjepart, som ikke har begået eller været vidende om den forbrydelse, som vanvidsbilisme er,” siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange, og tilføjer:
 
”Men kan det bevises, at bilens ejermand på forhånd har været vidende om risikoen for, at den vil blive brugt til at køre vanvidskørsel, så er konfiskation og salg selvfølgelig på sin plads. Man skal hverken have ondt af vanvidsbilister eller dem, der står i ledtog med dem.”