"Mirakel" indtræffer på hærværksplaget kirkegård

Hærværket på kirkegården blev straks meldt til politiet. Foto: Herfølge Kirke

Kirke har tidligere både været ramt af hærværk og tyverier.

Det er ikke ualmindeligt at danske kirker udsættes for hærværk eller tyveri. Det er - desværre - mere sjældent, at hærværksmanden rydder op efter sig eller at tyvene kommer tilbage med de ting, som de uretmæssigt har stukket af med. Det sker dog ind imellem. Det kan Herfølge Kirke fortælle i et nyt opslag, som kirken har lagt på sin Facebook-side. 

Mandang i sidste uge blev et stengærde uden for kirken nemlig udsat for hærværk. En eller flere ukendte gerningsmænd havde i løbet af natten havde pillet 70 stor sten ud af gærdet. De lå spredt i græsset foran gærdet. Denne episode blev prompte politianmeldt, ligesom kirken delte den triste nyhed på sin Facebook-side. 

Det viste sig at være en fornuftig beslutning. Tirsdag morgen kunne gartnernes nemlig fortælle, at der var indtruffet et "mirakel" ved stendiget. 

"Mirakel" indtræffer

Om det var frygten for politiet eller en nagende samvittighed, der skal takkes, vides ikke, men da gartnerne mødte ind tirsdag i sidste uge, kunne de nok en gang konstatere, at der var sket noget med stengærdet i løbet af natten. Det fortæller Herfølge Kirke på Facebook. Her fortæller personalet, hvordan synet tirsdag morgen overraskede dem. 

"Mirakel på kirkegården? På kirkegården diskuterer vi i dag, om kirkegårdslederens overraskelse var størst mandag morgen, da han mødte ind til det triste syn af hærværk på stengærdet," skriver Herfølge Kirke, inden de fortsæltter 

"Eller tirsdag morgen da han kom og så, at alle 70 sten var lagt tilbage igen..."

Det har selvsagt vakt glæde hos kirken, der i samme ombæring sender et tak til alle sine følgere: "Tak for alle delinger og oplysninger i sagen! - Og tak til jer, der har gjort skaden god igen:" 

Tirsdag mødte gartnernes fra Herfølge Kirke ind til dette syn. Alle stenen var løftet tilbage på plads. Foto: Herfølge Kirke