Mand anholdt i sag om død 15-årig dreng

Foto: Shutterstock

Den ansvarlige for politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Sune Myrup, oplyser, at der nu er anholdt en mad i forbindelse med en sag om død 15-årig dreng.

På grund af omstændighederne, som den 15-årige blev fundet – og som politiet ikke ønsker at redegøre nærmere for på nuværende tidspunkt af hensynet til sagen – blev der i løbet af lørdagen efterforsket massivt med henblik på at kortlægge drengens færden op til dødsfaldet. Politiet har ligeledes foretaget adskillige yderligere efterforskningsskridt i sagen, herunder forhøringer, afhøringer og en lang række af tekniske undersøgelser på og omkring findestedet. 

Dette efterforsknings-arbejde afstedkom, at politiet i går aftes, kl. 22.20, kunne skride til anholdelse af en 32-årig mand, der er bosiddende i Frederikshavns kommune. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 250 ved at have efterladt den 15-årige dreng i hjælpeløs tilstand.

”Det er en meget tragisk sag, som vi har efterforsket intenst, siden anmeldelsen indløb til os lørdag morgen kl. 08.08,” siger vicepolitiinspektør Sune Myrup, og han tilføjer, at politiets efterforskning har kunnet påvise, at der forud for dødstidspunktet har været kontakt mellem afdøde og den nu anholdte mand. En kontakt, som politiet af hensynet til efterforskningen, ikke på nuværende tidspunkt kan uddybe. 

”Men det er med baggrund i denne kontakt – og selvfølgelig de øvrige oplysninger, som vores efterforskning har tilvejebragt – at vi i dag fremstiller den anholdte mand i et grundlovsforhør med krav om fængsling,” fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Den anholdte bliver fremstillet i dag kl. 11.00 ved et lukket grundlovsforhør, der foregår ved retten i Hjørring.

Imens forsætter Nordjyllands Politi sit efterforskningsarbejde i sagen, hvilket blandt andet indebærer yderligere afhøringer og forskellige undersøgelser, herunder tekniske – og af hensynet til det lukkede grundlovsforhør og det videre efterforskningsarbejde har politiet lige nu ingen yderligere informationer til offentligheden.