Måber over 'akrobatisk kørsel'

Foto: Shutterstock

Politiet gennemførte torsdag en større færdselskontrol.

To køretøjer blev torsdag beslaglagt af Fyns Politi og en tredje sag efterforskes med henblik på beslaglæggelse af bilen – i alle tre tilfælde er der tale om sigtelser for vanvidskørsel.

Det fortæller politiet i en pressemeddelse, hvori de også advarer trafikanter mod såkaldt 'akrobatisk kørsel'.

"Kl. 10:18 målte en ATK-vogn (fotovogn) på Odensevej 159 i Avnslev, 5800 Nyborg en bil til at køre 102 km/t i en 50 km/t zone. Sagen efterforskes med henblik på beslaglæggelse af køretøjet. I sager, hvor målingen foretages af en ATK-vogn, er det nemlig ikke muligt at stoppe bilen umiddelbart ved målestedet," fortæller Fyns Politi om det første tilfælde. Syv timer senere var den gal igen. 

"Kl. 17:26 i Odense blev en spritny motorcykel målt med laser ved en færdselskontrol på Læssøegade ved Skovsøen til at køre at køre 114 km/t i en 50 km/t zone. Føreren, en ung mand, blev bragt til standsning. Den nye MC blev beslaglagt på stedet, og den unge mands kørekort blev inddraget.

Siger nej tak

I forbindelse med den samme færdselskontrol blev en personbil lidt senere - kl. 19:37 - målt til at køre 114 km/t i 50 km/t zonen.

Føreren – også en ung mand - havde ikke noget kørekort og kørte i sin fars bil. Bilen blev beslaglagt, og føreren blev anholdt på grund af mistanke om spiritus/narko kørsel. 

Få minutter senere stoppede politiet en tredje ung mand kørende på en motorcykel på Sejerskovvej. Han anvendte imidlertid kun motorcyklens baghjul til kørslen. Det kalder Fyns Politi for 'akrobatisk kørsel'. En sådan overtrædelse takseres til en betinget frakendelse, fordi føreren under en sådan kørsel ikke har den nødvendige kontrol over motorcyklen.

Den unge mand kan derfor se frem til en fornyet køreprøve, oplyses det afslutningsvis.