Lurede på kendte og politikere: Sygeplejerske fyret

Foto: Rigspolitiet

Gennem flere år snagede en sygeplejerske på Bispebjerg Hospital i bl.a. kendte mennesker og politikers journaler. Oplysningerne bekræftes af Region Hovedstaden.

215 borgere vil de næste dage få en besked i deres eBoks om, at en sygeplejerske i Region Hovedstaden beklageligvis uberettiget har været inde og kigge i deres elektroniske patientjournal. Sygeplejersken, der var ansat på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital blev bortvist og efterfølgende afskediget.

Det bekræfter Region Hovedstaden tordag eftermiddag. 

Regionen fortæller desuden, at sygeplejersken i en periode fra maj 2017 til januar i år i alt har foretaget 336 uberettigede opslag i 215 forskellige borgeres patientjournal. Alle de uberettigede opslag er indmeldt til Datatilsynet og politiet.

"Der er ikke noget i Region Hovedstadens undersøgelse, der tyder på, at oplysninger er blevet misbrugt, men det vil være politiets opgave at følge op på det," skriver regionen. 

Snagede i kendte og politikeres journaler

Jyllands-Posten skriver dog, at det er bl.a. er kendte danskere og fremtrædende politikeres journaler, som sygeplejersken lurede i. Den oplysning har avisen, fordi den er kommet i besiddelse af et notat, der er sendt til regionsrådet fra it-afdelingen i Region Hovedstaden. 

Slutteligt i pressemeddelelsen lover regionen, at man nu vil gå sikkerheden igennem, så noget lignende forhåbentligt ikke vil gentage sig.

"Regionen har ikke tidligere haft anledning til en så omfattende mistanke til en medarbejder. På baggrund af den konkrete sag vil administrationen gennemgå de eksisterende procedurer så de bedst muligt kan sikre, at der ikke sker systematisk misbrug af adgange til patientoplysninger."