Løs tyr skaber kaos på dansk motorvej

Tyren slap fra under transporten. Foto: Shutterstock

Det var ikke bilkøer, men derimod en løssluppen tyr, der torsdag fik politiet til at rykke ud til motorvejen ved Vordingborg.

Trafikanter i eftermiddags trafikken omkring Vordingborg torsdag, fik sig noget af et syn. Her slap en tyr nemlig fri midt på motorvejen. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, der var nødt til at rykke ud, så de igen kunne få styr på Ferdinand. 

Det hele begyndte klokken 14.20, hvor en mand kom kørende ad motorvejen med en tyr i en hestetrailer. Af uvisse årsager blev tyren pludselig træt af turen og fik held til at hoppe ud af traileren midt på motorvejen, hvorefter den befandt sig mellem biler på den befærdede strækning. 

Måtte tilkalde jæger

Heldet var dog med især tyren men også ejeren, da dyret selv valgte at trække ind på en nærliggende mark, så bilisterne kunne benytte sig af vejen uden der opstod farlige situationer. Det lykkedes for ejeren at følge efter tyren, så han kunne holde et vågent øje med den. I samme ombæring var poltiiet blevet varskoet, så en patrulje blev sendt af sted fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, der kørte ud til motorvejen. 

Ved nærmere efterforskning viste det sig desværre, at tyren dels havde fået en del skader ved flugten fra traileren, og dels var der fare for, at den kunne finde på at løbe ud på motorvejen igen, så det hele endte med at en jæger fra Falck blev tilkaldt og nedlagde det store dyr.

Derudover fortæller politiet med et glimt i øjet, at "Situationen blev løst uden nævneværdige køer på motorvejen."