LIGE NU: Indfører ny corona-restriktion nytårsaften

Foto: Shutterstock

Mandag bekræfter politiet, at de strammer grebet nytårsaften på grund af coronavirus.

De høje smittetal i Hovedstadsområdet betyder, at Rådhuspladsen bliver lukket for almindelig adgang nytårsaften. Det oplyser Københavns Politi mandag. 

Nytårsaften bliver ikke helt som den plejer i København. Som led i den igangværende indsats med at begrænse coronasmitten i Hovedstadsområdet har Københavns Kommune efter dialog med Københavns Politi besluttet at indhegne det meste af Rådhuspladsen.

Indhegningen betyder, at der nytårsaften ikke vil være adgang til væsentlige dele af Rådhuspladsen. Det sker for at undgå, at mange borgere samler sig på pladsen, som traditionelt tiltrækker store forsamlinger ved årsskiftet. 

"Den nuværende situation med høje smittetal er meget alvorlig, og det er i det lys, at Københavns Kommune på vores opfordring sætter et hegn op rundt om det meste af Rådhuspladsen for at undgå, at alt for mange samles omkring fejring af indgangen til 2021. I år skal vi ikke kun holde afstand til fyrværkeriet, men også til hinanden," siger chefpolitiinspektør for Københavns Politi Jørgen Bergen Skov.

Kan udløse bøde

Hegnet på Rådhuspladsen bliver sat op i løbet af den 30. december, og pladsen vil blive spærret helt af fra den 31. december kl. 16.00 til 1. januar kl. 9.30.

I det tidsrum er det altså ikke muligt at opholde sig på den indhegnede del af pladsen. Det vil dog være muligt at krydse pladsen til fods og på cykel via en passage, ligesom vi har sikret adgang til metrostationen. 

Nytårsaften vil Københavns Politi sørge for, at afspærringen respekteres. Hvis man forcerer hegnet og går ind på Rådhuspladsen, kan det udløse en bøde.

Samtidig opfordrer chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov til, at borgerne husker at følge retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne:

"Det er afgørende, at alle tager ansvar og husker de gode vaner med at holde afstand og ikke samler sig for mange på det samme sted. Det gælder ikke kun på Rådhuspladsen, men også alle andre steder i byen, hvor forsamlingsloftet på ti personer skal tages bogstaveligt. Vi kommer til at være massivt til stede i hele byen, så vores betjente kan bidrage til, at der holdes afstand og tages hensyn, både i forhold til smittefare og fyrværkeri," siger han.

Ud over forsamlingsforbuddet vil Københavns Politi nytårsaften også have fokus på de øvrige restriktioner, særligt i forhold til salg af alkohol. Bemærk, at der nytårsaften og nat er forbud mod salg af alkohol fra kl. 22 og frem til kl. 9 nytårsdag.