LIGE NU: Beslaglægger våben, materialer og flag fra Islamisk Stat

Foto: Shutterstock

Politiet har fundet våben, materialer til en bombe og et flag, der bekymrer.

Fredag bekræfter PET og Midt- og Vestsjællands Politi, at der fundet materialer til at lave en bombe i Danmark. Det kom frem på fredagens pressemøde, hvor PET og politiet orienterer om det terrorangreb, der blev afværget. 

Her satte den operative chef i PET, Flemming Drejer, ord på det mulige angreb. 

"Vi har fundet de ingredienser, der skal til for at lave en bombe. Vi har også fundet våben som pumpguns og en jagtriffel med kikekrsigte. Det er nogle fund, som bekymrer os," fortæller Flemming Drejer. 

Mistænker islamisk terror

Udover materialerne, der kan bruges til at lave sprængstoffer, så fandt politiet også et IS flag. Det kan pege på, at gruppen enten er en del af eller sympatiserer med Islamisk Stat, fortæller Flemming Drejer på pressemødet. 

Politiet fortæller, at det var en mistanke om, at en gruppe havde planlagt et terrorangreb i Danmark og Tyskland, der blev kimen til den store politiaktion, der fandt sted mellem 6. og 8. februar. 

Indtil nu holder politiet kortene tæt til kroppen. 

"Der har været forskellige ransagninger i Holbæk, og det kan vi bekræfte. Der har også være andre steder på Sjælland, men det vil vi gerne holde for os selv lidt endnu," udtaler