LIGE NU: 16-årig ramt af skud fra politiet

Foto: Shutterstock

Søndag nat rykkede flere patruljer ud til et indbrud, der var i gang. Nu skal begivenhedernes gang efterforskes, bekræfter Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Mandag oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, at de efterforsker en sag fra Dragør, hvor en yngrer mand søndag blev skudt. Det fortæller Den Uafhængige Politiklagemyndighed mandag morgen i en pressemeddelelse.

Samtidig bekræfter myndigheden over for nyhedsbureauet Ritzau, at den ramte er en dreng på 16 år. 

"Københavns Politi underrettede den 18. oktober 2020 kl. 02.23 Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) om en episode kort forinden, hvor en yngre mand i forbindelse med en politiforretning i Dragør blev ramt af skud fra politiet," skriver myndigheden i pressemeddelelsen, inden den tilføjer: 

"Den yngre mand er indlagt på sygehuset, og hans pårørende er underrettet."

Indbrud i gang

Den Uafhængige Politiklagemyndighed fortæller desuden, at grunden til de går ind i sagen er retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. 

Overfor nyhedsbureauet Ritzau bekræfter specialkonsulent Christian Otto, at politiet rykkede ud til den pågældende adresse, fordi de fik en anmeldelese om, at der skulle være et indbrud i gang. Tre patruljer blev sendt af sted, fortæller specialkonsulenten. 

Heri står der, at Politiklagemyndigheden iværksætter en efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil Politiklagemyndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.