Laver u-vending og kører direkte mod bil: Spritbilist skyld i kaos på motorvej

Foto: Rigspolitiet

Spritbilisten lavede en u-vending og kørte direkte imod en modkørende.

Nu kan en 37-årig mand se frem til en tur i fængel. Det sker efter en hændelse mandag aften, hvor manden var til så store fare i trafikken, at han nu skal ind og ruske tremmer. Det forklarer anklager Iben Grønbæk fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet

Historien tager sin begyndelse mandag aften. Her modtager politikredsen en anmeldelse om, at en bil kørte imod færdselsretningen på Sydmotorvejen ved Haslev. Politiet fik kontakt med et vidne, der kunne forklare, at personen havde set, hvordan bilen kørte ind i nødsporet, foretog en u-vending og så kørte mod færdselsretningen. 

Høj promille

Ifølge politiet kørte den 37-årige straks mod en anden bil, der undveg den modkørende, men endte med at ramme autoværnet istedet for. Politiet sendte straks mandskab af sted, men da de nåede frem til motorvejen, var det lykkedes en række civile af få stoppet spøgelsesbilisten. 

Den 37-åriges promille blev efterfølgende målt til 1,2, men ifølge anklager Iben Grønbæk, var den i realiteten højere. Hun forklarer desuden, at manden nu skal for en dommer, hvor han kræves varetægtsfængslet. Det sker med henvisning til, at anklagemyndigheden mener, at han har gjort sig skyldig i fareforvoldelse og spirituskørsel. Han kræves varetægtsfængslet i to uger. 

 

 

 

n 37-årig mand fra Haslev var til så stor fare under en hasarderet biltur i den forkerte retning på motorvejen, at han skal fængsles.

Det siger anklager Iben Grønbæk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Politiet modtog mandag aften en anmeldelse om, at en bil på Sydmotorvejen ved Haslev kørte imod færdselsretningen.

Et vidne havde ifølge politiet set, at bilen var kørt ind i nødsporet, hvor han foretog en U-vending og pludselig kørte mod de andre biler.

Her kørte han ifølge politiet direkte mod en anden bil, som nåede at undvige, men mistede herredømmet og ramte autoværnet.

Før politiet nåede frem til stedet, lykkedes det flere bilister at få standset spøgelsesbilisten.

Ifølge døgnrapporten blev mandens promille på stedet målt til 1,2, men anklageren oplyser, at den efter alt at dømme var endnu højere.

- Der blev lavet flere alkometertests derude, hvor han blev målt til over 2, siger Iben Grønbæk, som understreger, at:

- Det er tilfældigt, det ikke er gået værre til, end det gjorde.

Det er grunden til, at manden skal for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

- Vi ser meget alvorligt på det her. Han er sigtet for fareforvoldelse og spirituskørsel, siger anklageren, som vil bede dommeren om at fængsle den sigtede i foreløbig to uger.

Han er i skrivende stund til afhøring.

Anmeldelsen om de farefulde begivenheder indløb mandag klokken 19.13, og den 37-årige blev anholdt klokken 20.08.