Kvinde forulempes mens hun sover: Trusselsvideoer chokerer

Foto: Shutterstock

Politiet sigter nu tre mænd i en sag, hvor de i flere videoer på det sociale medie TikTok truer navngivne myndighedspersoner fra deres lokalområde og udgiver videoer med en række andre kriminelle handlinger.

Efter en anmeldelse af videoerne til Sydøstjyllands Politi 4. maj i år er sagen blevet efterforsket, og det har ledt til en ransagning af de tre personers hjem. Den foregik fredag den 19. juni 2020. Her blev de tre mænd anholdt og sigtet for blandt andet at have fremsat trusler om vold og trusler på livet mod nogen i offentlig tjeneste. De tre sigtede er alle fra Vejle-området. To af dem er 18 år, og den tredje er 19 år. 

Videoerne, som de tre mænd mistænkes for at have udgivet på TikTok, viser blandt andet personer i offentlig tjeneste, mens de udfører deres job. Til videoerne er der så fremsat trusler ved brug af hashtags og tekster med trusler og navne på myndighedspersonerne samt emojis med knive og lignende.

Hælder øl ud over sovende kvinde

Ud over videoer med trusler mod myndighedspersoner har Sydøstjyllands Politi også fundet frem til en række andre videoer, der viser kriminelle handlinger. De tre mænd mistænkes alle for også at stå bag udgivelserne af disse videoer på TikTok. Videoerne viser blandt andet en sovende kvinde på gaden, der forulempes, ved at der bliver hældt øl ud over hende, tyveri fra indkøbsvogne, forsøg på tyveri af en lastbil, trusler fremsat mod en person på løbehjul og en kost, der smadrer en rude. 
 
"Det er en sag, som Sydøstjyllands Politi tager meget alvorligt, og derfor sætter vi hurtigt ind over for at få stoppet og fjernet videoerne, og få stillet de ansvarlige til ansvar for deres handlinger," udtaler vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi og tilføjer: "Vi kan se, at nogle af videoerne er blevet delt og liket af andre, og det vil på det kraftigste råde folk til at lade være med. Og vi vil også gerne opfordre forældre til at være opmærksomme på, at deres børn og unge ikke får delt videoer med kriminelle handlinger, eller som har et grænseoverskridende indhold."

Efterforskningen af videoerne med trusler og andre kriminelle handlinger foregår i samarbejde med NC3, som er politiets nationale center for cyber kriminalitet. NC3 har haft kontakten til TikTok, som har hjulpet med at sikre videoerne. TikTok er blevet anmodet om at slette dem. 

Sagen efterforskes nu videre, indtil de tre mænd skal for retten, hvor den endelige afgørelse i sagen træffes.