Knalder hjemmerøver ved et tilfælde

En DNA-prøve bragte pludseligt en to år gammel sag om hjemmerøveri frem i lyset

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt onsdag klokken 9.27 en 18-årig mand i Københavnsområdet. Han er sigtet for at have begået et særdeles groft hjemmerøveri mod en nu 67-årig kvinde. Røveriet fandt sted for to år siden. Nærmere bestemt 2. juni 2019 på kvindes bopæl i Stenlille.

Røveriet skete klokken 6.34, hvor kvinden vågnede ved, at gerningsmanden var i huset. Hun blev overfaldet, fik flere knytnæveslag, og gerningsmanden tog kvælertag på hende. Det fremgår af lægelige vurderinger, at hun har været i livsfare under overfaldet. Gerningsmanden stak af fra stedet uden udbytte.

Det var gennem et DNA-hit, hvor den nu 18-årige mand havde afgivet en DNA-prøve i en anden politisag, at politiets opmærksomhed rettede sig mod ham i sagen om hjemmerøveriet.

Matcher

Politiinspektør Kim Kliver glæder sig over, at sagen nu formentlig er opklaret:

"Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser, og det er derfor yderst vigtigt og et tryghedsskabende signal, at politiet får fat i den formodede gerningsmand."

Han tilføjer:

"Der har været en lang periode, hvor vi har efterforsket sagen og afhørt en række vidner i tiden efter forbrydelsen, men uden at komme afgørende nærmere på en gerningsmand. Nu opstod der et DNA-match, som kan kæde den anholdte sammen med det grove hjemmerøveri, og den formodede gerningsmand vil nu blive stillet til ansvar for sine handlinger."

Der afholdes grundlovsforhør i retten i Næstved onsdag klokken 13.30, oplyser Nordsjællands Politi.