I denne uge slår politiet særligt ned på disse bilister

Foto: Rigspolitiet

I den igangværende uge er politiet særligt på udkig efter en slags bilister.

Politiet landet over deltager fra mandag den 8. til søndag den 14. marts i en fælles europæisk politiindsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr under kørslen.

Det advarer Rigspolitiet om i en pressemeddelelse.

Heri understreget politiet klart, at der er særligt en grund til, at bilister - der glemmer at spænde selen - er i søgelyset i denne uge.  

"Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø i en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50%," skriver Rigspolitiet. 

Ikke kun farligt for en selv

”Man skal være opmærksom på, at de store fremskridt, som bilproducenterne gør i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau, med eksempelvis airbags mv. ikke har den store effekt, hvis ikke man anvender sikkerhedssele," siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

"Derudover skal føreren notere sig, at han eller hun er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt under kørslen."

Han fortæller desuden, at det ikke kun går ud over den, der undlader at køre med sele, hvis uheldet er ude. 

”Ved ikke at bruge sele under kørslen, er det ikke kun farligt for en selv. Det kan også være farligt for ens medpassagerer, da man helt automatisk vil blive kastet rundt i kabinen, når uheldet sker," slår politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiet fast. 

I 2020 blev i alt 13.015 bilister blev sigtet for manglende anvendelse af sikkerhedssele.

Bag indsatsen står ROADPOL, der står for samarbejdet mellem færdselspolitiet i hele Europa. Indsatsen er delvist finansieret af EU-kommissionen, oplyser Rigspolitiet.