Hunde og ejer spærret inde i dansk by

Foto: Shutterstock

En tur sidst på eftermiddagen fik en uventet slutning.

En hundelufter blev mandag spærret inde på dyrskuepladsen i Roskilde, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten tirsdag. 

"Kl. 17.16 ringede en 54-årig kvindelig hundelufter til politiet, da hun havde brug for hjælp," skriver politiet.  

"Kvinden havde luftet sine hunde på dyrskuepladsen, men lågen til området bliver låst kl. 17.00, og hun var ikke nået at komme ud inden da. Politiets vagtcentral kontaktede en ansvarlig for området, som havde en nøgle til lågen."

Heldigvis kunne de tilkaldte betjente hjælpe både kvinden og hendes hunde. 

"En patrulje skaffede nøglen og kom den 54-årige kvinde og hendes hunde til undsætning. Kl. 17.31 blev en glad kvinde og hendes hunde hjulpet ud, og patruljen kunne fortsætte til andre opgaver."

Unge laver ballade

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller ligeledes i døgnrapporten, at der også var ballade et andet sted i politikredsen. 

"Kl. 16.50 fik politiet anmeldelse om, at der var knust ruder på spillestedet Paramount på Eriksvej. En årvågen borger havde hørt lyde fra spillestedet, som for tiden er lukket på grund af corona," skriver politiet, inden de fortsætter: 

"Han gik hen for at se, hvad der skete og hørte ruder, som blev knust. Han så en lille gruppe unge, som løb fra stedet i retning mod Roskilde Ring. En patrulje kørte til Eriksvej, hvor betjentene fik udpeget to mistænkte, som havde været på stedet, da der blev forøvet hærværk på Paramount. De gik ad Søndervang lige nord for Paramount."

Politiet fortæller, at man efterfølgende tilbageholdte to 14-årige drenge fra Taastrup, som kort blev afhørt og sigtet for hærværk. Patruljen orienterede de to drenges værger og de sociale myndigheder om sagen. Da de begge er under den kriminelle lavalder kan de ikke straffes, men de kan stadig gøres ansvarlige for at dække skaderne ved hærværket. De kan derfor senere blive præsenteret for et erstatningskrav i sagen.