Håndgranat kastes gennem rude i dansk by

Foto: Rigspolitiet

En sten og en håndgranat knuste en rude ind til et lokale.

Først på aftenen tirsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var fundet hvad der lignede en håndgranat i et lokale på Axel Kiers Vej i Højbjerg. Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der var smadret en rude, og at der inde i lokalet lå en sten og en håndgranat.

Da det ikke umiddelbart kunne fastslås, hvorvidt der var tale om en virksom håndgranat blev området spærret af og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD blev tilkaldt.

Ved nærmere undersøgelse af håndgranaten kunne ammunitionsrydningstjeneste dog konkludere, at der ikke var nogen detonator i håndgranaten, og at håndgranaten i øvrigt var tom. Der var altså ikke fare for, at håndgranaten kunne eller ville sprænge.

Gør sig meget uheldigt bemærket

Politiet undersøgte stedet nærmere med henblik på sporsikring. Sagen efterforskes nu nærmere for at finde frem til, hvem der evt. kan have smidt stenen og håndgranaten gennem vinduet. Det formodes at være sket i tidsrummet mellem natten til tirsdag kl. 02.00 og tirsdag aften kl. 18.15.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer i området i dette tidsrum. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

I forbindelse med politiets arbejde på Axel Kiers Vej blev betjentene opmærksomme på en bil ved afspærringen. Betjentene tog kontakt til bilens 39-årige mandlige fører, der virkede påvirket af både spiritus og narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel.

I forbindelse med ransagningen af bilen fandt betjentene noget amfetamin, der var fordelt i mindre poser, samt flere tomme pølsemandsposer.

Den 39-årige mand blev derfor også sigtet for salg af narkotika.