Fra i dag sker det: Ny garanti skal skabe tryghed hos borgerne

Foto: Rigspolitiet

I dag er en ny aftale trådt i kraft.

Politiet har nu indført garantier på fire vigtige kriminalitetsområder. 

Det betyder, at politiet skal rykke ud med det samme og dermed - de fleste steder i landet - være fremme på en adresse inden for 10 minutter. Nogle steder endda på kortere tid. 

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. 

De fire vigtige områder er følgende:

  • Anmeldelse om et indbrud, der er i gang
  • Salg af narko ved en skole
  • Anmeldelse om vold
  • Anmeldelse om voldtægt

De fire områder er gældende i alle landets politikredse.

Politigarantierne på de fire områder indeholder en lang række løfter. Et af løfterne er, at politiet rykker ud hurtigst muligt efter en anmeldelse om indbrud, hvis der stadig er en gerningsmand på stedet. Hvis gerningsmanden ikke længere er tilstede, skal politiet rykke ud til borgeren inden 24 timer efter, anmeldelsen er modtaget.

Det er håbet for garantierne

Ved anmeldelser om vold skal politiet rykke ud med det samme, hvis gerningsmanden er til stede, eller der er fare for liv og førlighed, eller hvis der er tale om vold af grovere karakter.
Ved anmeldelser om voldtægt og om åbenlyst salg af narkotika ved skoler skal politiet også rykke ud med det samme. 

"Vi håber, at politigarantierne vil bidrage til at øge borgernes tryghed i forbindelse med politiets øgede tilstedeværelse hos borgerne," siger chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen.

Hvis politiet undtagelsesvis ikke opfylder politigarantierne, så er der mulighed for at klage. Klagen sendes til den politikreds, hvor politigarantien ikke er overholdt. 

Du kan læse mere om politigarantierne på Politi.dk