Forældre røg hash på parkeringsplads: Men de var ikke alene i bilen

Foto: Shutterstock

På en parkeringsplads foran et storcenter foregik noget dybt ulovligt.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi opdagede kort før weekenden flere personer, der røg hash i bil, hvor der også befandt sig et lille barn. Det fortæller politikredsen i døgnrapporten mandag. 

Det var et vidne, der fredag eftermiddag havde set nogle personer, der holdt i en bil ved Næstved Storcenter, ryge noget, som kunne ligne hash. Så politiet blev tilkaldt, og da betjentene kort efter fandt frem til bilen, der nu kørte et stykke derfra, vurderede de, at føreren – en 42-årig mand fra Københavnsområdet – var påvirket af euforiserende stoffer.

Der blev desuden fundet en joint i handskerummet, som tilhørte en 29-årig kvindelig passager. Hun blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer, og manden blev sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Det gjorde heller ikke sagen bedre, at deres 3-årige barn sad på bagsædet.

Derfor blev der også oprettet en socialrapport, oplyser politiet. 

Dygtig hund

En politihund fangede i weekenden en 20-årig, der blev sigtet for salg af narko, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Lørdag formiddag kom en bil kørende ad Nyraad Hovedgade, og her ramte den en anden bil, som holdt parkeret. Sammenstødet fik imidlertid ikke føreren til at blive på stedet for at rede trådene ud. I stedet stak han af til fods. Et vidne havde heldigvis set det hele, og han tilkaldte politiet samtidig med, at han kort efter kunne pege en hundepatrulje i den rigtige retning.

Der gik da heller ikke længe før politihunden Cargo havde snuset sig frem til en 20-årig mand fra lokalområdet. Han virkede påvirket af euforiserende stoffer og havde ikke noget kørekort. Så han blev sigtet for at køre i påvirket tilstand og for at køre bil uden førerret.

Da politiet efterfølgende ransagede hans bil og bolig fandt de ca. 50 gram hash og flere ting, der kunne tyde på at den 20-årige solgte de ulovlige stoffer videre. Og der blev også fundet et ulovligt slagvåben. Derfor blev han også sigtet for salg af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

Hvorvidt Cargo fik en godbid, da arbejdsdagen var overstået, melder politiet desværre intet om.