Fem år senere: Gør spektakulært fund på DBA

Foto: DBA

Hun var ikke et sekund i tvivl, da hun så annoncen.

En kvinde var mere end opmærksom, da hun surfede rundt på Den Blå Avis. Det fortæller Østjyllands Politi onsdag. 

Det var en salgsannonce med 20 fine handsker på Den Blå Avis, der tirsdag fik en kvinde fra Randers til at kontakte politiet. Kvinden kunne nemlig genkende handskerne, som i 2015 blev stjålet ved et indbrud i Randers Handsker, som hun arbejdede hos.

Sælgeren havde skrevet, at handskerne stammede fra et konkursbo, men kvinden var slet ikke i tvivl om, hvor de reelt kom fra, derfor tog hun kontakt til ordensmagten. 

En patrulje kørte til den 37-årige sælgers adresse i Mariager, og da betjentene spurgte ind til annoncen, erkendte han straks, at handskerne ikke stammede fra et konkursbo.

Han havde byttet sig til handskerne for nogle år siden. Hvem manden med handskerne var, kunne han ikke længere huske, forklarede han. Derfor blev handskerne beslaglagt, og den 37-årige blev sigtet for hæleri, oplyser Østjyllands Politi. 

Sagde han var fra NETS

En 34-årig mand fra Aarhus blev mandag ringet op dag en mand, der udgav sig for at være fra NETS. Manden forklarede, at der var nogen, der havde hævet store beløb på den 34-åriges konto, og at han nu ringede for at hjælpe ham.

Han skulle bare lige bruge nogle koder fra den 34-åriges NemID og et foto af for-og bagside af hans kreditkort.

Da den 34-årige i første omgang var lidt skeptisk, fik han at vide, at han jo kunne google nummeret og se, at det var NETS’ hovednummer. Og det så det ganske rigtigt ud til, at det var. Derfor indvilgede den 34-årige i at give sine oplysninger til manden.

Dagen efter valgte den 34-årige dog alligevel at tage kontakt til banken og politiet. Ingen havde noget at hæve noget på kontoen, og kortene blev spærret.

Østjyllands Politi deler i den forbindelse et god råd til alle, der bliver kontaktet i lignende sager. 

"Husk – hold dine personfølsomme oplysninger for dig selv. En medarbejder fra NETS eller banken vil aldrig bede dig om den slags oplysninger."