Efter flere tilfælde: Politiet advarer nu mod "smart" trick

Svindlerne skyr ingen midler. Foto: Kim Matthai Leland

Nu ser politiet sig nødsaget til at advare borgerne.

Falsk håndværker stjal fra ældre kvinde. Denne overskrift er desværre ikke så sjælden, som den var i gang. Den senere tid har man ofte kunne læse historier, om håndværkere som har alt andet end rent mel i posen, der forsøger at fuppe ældre, nylige enker og andre, som de kriminelle opfatter som svage. 

En 88-årig kvinde blev onsdag morgen narret af en mand, der under påskud af at være håndværker skaffede sig adgang til kvindens hjem i Langå og stjal hendes pung. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten, hvor politiet også advarer mod det "snedige" trick, som den påståede håndværker benyttede sig af. 

Pas på dette trick

Manden ringede på kvindens dør omkring kl. 7.15 og fortalte, at han var kommet for at aflæse en vandmåler. Den 88-årige lukkede ham ind, og manden bad kvinden stå i køkkenet, hvor hun skulle trykke på en kontakt, mens ”håndværkeren” gik ind i soveværelset. Kort tid efter gik manden ud af lejligheden, og kvinden opdagede bagefter, at hendes pung med nogle hundrede kroner og dankort i var væk. 

Der har de seneste dage været flere lignende tricktyverier, og Østjyllands Politi har en formodning om, hvem der står bag. Det er dog desværre ikke lykkedes at finde ham endnu.