Efter bøderegn: Kender du reglerne?

Foto: Shutterstock

Kender du reglerne for indtagelse af alkohol, når du skal køre på cykel?

Det er sommer - og selvom det danske vejr til tider kan være lunefuldt, så er der mange dejlige dage med godt vejr. Desuden indbyder sommeren for mange ofte til socialt samvær og alkohol. Det er ikke nogen nyhed, at man bør lade bilen stå, når man har indtaget alkohol - derfor tager mange cyklen, når de skal hjem efter en festlig aften.

Men kender du egentlig reglerne for, hvor høj en promille du må have når du begiver dig afsted på cykel? Ifølge Københavns Politi lader det til, at en del danskere ikke gør, derfor kommer de nu med et optåb. Det skriver TV 2 Lorry

I de seneste tid har politiet nemlig uddelt mange bøder til for fulde cyklister. 

TV 2 Lorry har været på gaden og spørge cyklisterne, hvorvidt de kender reglerne for promille og en tur på cykel - og det viser sig, at de færreste kender de nøjagtige regler

Der er faktisk ikke en promillegrænse for cyklister, ligesom der ellers er for føreren af køretøjer som biler, busser og motorcykler, forklarer vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, Henning Pedersen. 

Lad den stå, hvis du har fået for meget 

Da der ikke er en fast grænse for, hvornår man bør lade cyklen stå, er det dermed også op til den enkelte betjent at vurdere, hvornår en cyklist er for fuld til at cykle.

"Reglen er, at man skal kunne føre cyklen på en betryggende måde. Det vil sige, at man ikke skal køre og slingre hen over fortovet, på kørebanen eller på cykelstien, så man er til fare for sig selv eller andre," lyder forklaringen fra Henning Pedersen. 

Derfor opfordrer han også til, at man simpelthen finder sig en anden måde at komme hjem på, hvis man har fået for meget at drikke. 

I København har politiet i den seneste tid uddelt en stor mængde bøder til fulde cyklister, derfor vil der i den kommende tid også være ekstra fokus på cyklisterne i de sene timer. 

 

 

 

 

 

Vicepolitiinspektørens opråb kommer, fordi Københavns Politi i den seneste tid har uddelt et stort antal bøder til cyklister, der havde fået for meget at drikke før hjemturen.